Fantasy- Betekintés a sárkánylovasok iskolájának életébe

Rebecca Yarros „Fourth Wing-éldekorált-Negyedik szárny” elrepít minket egy olyan világba amely csak az álmainkban létezik. Abba a korba amikor a sárkányok léteztek és volt egy iskola ahol a sárkányokat meglovagolni tanították az akadémia hallgatóit . A könyvről több szakmai tekintély is pozitív hangulatú véleményt alkotott . Olyan szavakat használtak mint a „páratlanul izgalma” „legbrutálisabb fantasy” „romantikus feszültség” „folyamatos akció” . Ilyen reakció hatására nem csoda , hogy hazánkban is a leg keresettebb könyvek közé tartozik a mű. (Sárkánylovasok)

A történet: Violet Sorrengail , a 20-as éveiben járó lány az Írnokok Kollégiumába szeretett volna bejutni , azonban édesanyja , a vezénylő tábornok parancsára belépteti őt a Navarre elit sárkánylovas kadétiskolájába. Violetnek azonban kisebb a teste. Törékenyebb mint a többi kadété, és a sárkányok nem kötődnek a törékeny emberekhez, hanem felperzselik őket . A többiek szívesen végeznének Violettel, hogy növeljék saját esélyeiket a sikerre . Ezért a főszereplőnek minden ravaszságára szüksége lesz, hogy életben maradjon. Közben az iskola falain kívül a háború egyre brutálisabb, Violet gyanakszik, hogy a vezetés rettenetes titkokat rejteget . A Basgiath katonai kollégiumban mindenki tervet forral. Mert ha egyszer bekerül oda, csak két választása van: elvégzi az iskolát vagy meghal.

Összegzés: A könyvet rengetegen dicsérték az élénk és könnyen érthető varázslatos világáért amely már az első oldaltól magával ragadja az olvasót . A Fourth Wing-et úgy írták le , mint egy dübörgő, lélegzetelállítóan izgalmas háborús iskolai fantáziát,nagy téttel és kemény hősnővel. (Sárkánylovasok)

A „A marsi” című könyv ajánlója is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...