Az idő gyermekei – Adrian Tchaikovsky

A sci-fi őrültek újszerű magasságokba ugorhatnak Adrian Tchaikovsky regényével. Az Idő gyermekei számos olyan kérdést felvet, ami az emberi faj fennmaradásával, a civilizáció eltűnésével, vagy éppen egy új faj értékeivel hozható összefüggésbe. Nem csupán sci-fi regényről van tehát szó esetében, hanem egyfajta gondolatiságot elindító fikcióról, ami igencsak beindítja majd a fantáziát.

A kép a könyvborítót illusztrálja !

A történet szerint az emberi faj elhagyja a haldokló Földet, és új otthon után kutatnak a csillagok között. Amint egy élhető bolygóra lelnek, és ott terraformálás jeleire bukkannak, úgy érzik, megtalálták a jövő és az emberiség fennmaradásának kulcsát. Arra azonban nem számítanak, hogy az uralkodó faj ezt az Új Földet nem feltétlen kívánja átadni az egyébként gyakran csak romboló emberi fajnak. Ez utóbbi valós, a jelent érintő témákat is feszeget, hiszen nem véletlen tartunk az időjárási anomáliák, a felmelegedés és az ezúttal sikeresen magunk mögött hagyott világjárvány korában.

Regisztráció nélkül rendelhet a Libri oldalán a könyvekből : Sci-fi könyvek

Amint a bolygón 2 civilizáció találkozik, a tét immáron a túlélés lesz, amiben korántsem biztos, hogy az emberi faj bizonyul az erősebbnek. Az idő gyermekei 2016-ban a rangos Arthur C. Clarke díj győztese lett. A tudományos fantasztikus irodalom méltán népszerű darabja kemény kötésben, 612 oldallal várja mindazokat, akik szívesen elmerülnének egy ilyen galaktikus. De nagyon is elgondolkodtató történetben.

A szerző egyébként már jelentkezett a második kötettel is, ami A pusztulás gyermekei címet viseli magán. Méltó folytatása ez Az idő gyermekeinek.

Nem éppen egy strandolvasmányról van szó Adrian Tchaikovsky reményének személyében. De ha a fárasztó munkanapok végén valami egészen elképesztő és monumentális történetet választanál, akkor abszolút élvezhető könyvet tarthatsz a kezedben a szerző munkájának eredményeként.

Az ajánlót írta : Kiss Anita

A Jobarátok társasjáték ajánlónk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...