Mit jelent a tudatos bőrápolás?

A vonzó megjelenés szerves részét képezi a bőr állapotára való odafigyelés. Az ápoltság alapnak számít, ám korántsem mindegy, milyen hatóanyagot mivel kombinálsz, és bőröd igényeinek megfelelően állítod-e össze a bőrápolási rutinod. Érdemes tudni, hogy a pattanásos, zsíros bőr nem csupán a tiniknek jelent problémát, és a száraz bőr is előfordulhat korosztálytól függetlenül. A drogériák polcai zsúfolásig tele van többféle árkategóriában elérhető termékekkel, de egyre többen keresik a gyógyszerészek által bevizsgált, szigorú minőségi követelményeknek megfelelő márkákat. (Arcbőr)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Adobe Stock

Miből áll a napi bőrápolási rutin?

A La Roche-Posay számtalanszor tanúbizonyságát tette annak, hogy a megfelelő készítmények kombinálása, és azok rendszeres használata jelentősen képes javítani a bőr állapotát és a bőrképet. A szakemberek sokszor hangsúlyozzák, hogy a napi bőrápolási rutinban a tisztítás és a hidratálás mellett a fényvédelemről sem érdemes elfeledkezni, de a jól használt és a megfelelő időben bevetett szérumok is nélkülözhetetlenek a fürdőszobából.

Az arcbőr a nap folyamán rengeteg szennyeződésnek van kitéve. A por, az izzadság, a bőr számára nem szükséges baktériumok eltávolítása hatékony tisztítást igénye. A La Roche-Posay tisztító készítmények eltávolítják a felesleges faggyút, felkészítik a bőrt a további hatóanyagok befogadására. A retinolos, niacinamidos készítmények hozzájárulnak a pórusok tisztításához, összehúzásához és az egységes bőrkép kialakításához. A hidratálásra nemcsak azoknak érdemes odafigyelniük, akik száraz bőrrel küzdenek, hanem bárkinek javasoltak az aktívan hidratáló termékek. Míg nyáron a könnyen felszívódó krémek bizonyulnak népszerűnek, addig a hideg hónapokban a testes, gazdag összetevőkkel rendelkezőket keresik leginkább.

Ne maradjon el a fényvédelem! (Arcbőr)

A hidratálás után a reggeli rutin részeként nem maradhat el a fényvédelem. Mivel az UVA sugarak egész évben károsítják a bőrt, ezért mindegy, hogy az irodai ablak mellett ülsz, vagy vezetsz, az UVA sugarakkal szemben legalább 30 faktoros fényvédő termékek javasoltak. A leégést okozó UVB sugarak a szabadban érik a ruhából kikandikáló részeket, s természetesen az arcbőrt. A fényvédő, napvédő termékek hosszútávon határozhatják meg a bőr állapotát.

A tudatosan összeállított bőrápolási rutin, beleértve a fényvédő készítményt is, hozzájárul ahhoz, hogy a bőr öregedése később induljon meg, és a ráncok is kevésbé láthatók legyenek.

Írta: Kiss Anita

A lakberendezési cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...