Szemüveg vagy kontaktlencse?

A rövidlátás az egyik leggyakoribb probléma a látással összefüggésben. Gyakran már tizenévesen jelentkezik, és ha ekkor nem haladja meg a 6 dioptriát, akkor jó esetben nem fogsz a későbbiekben sem -12-es dioptriát magadénak tudni. Ha azonban mégis így van, akkor a kontaktlencse tökéletes választásnak bizonyul. Alapvetően tehát az a dilemma, hogy amennyiben állandóan viselni szükséges a szemüveget, akkor ez megfelelő-e, vagy inkább a kontaktlencse mellett érdemes dönteni. (Szemüveg)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

A kontaktlencse elsősorban azoknak javasolt, akik 6 dioptriánál erősebb szemüveget lennének kénytelenek viselni. Ilyenkor teljesebb a látószélesség, ráadásul sportoláshoz is kényelmesebb a kontaktlencse. A PrimaClinic szemészet szakemberei azonban mindig felhívják a figyelmet arra, hogy a lencsehasználat fokozott odafigyelést igényel, és a higiénia sem elhanyagolható. A lejárati időn túl viselt lencse szúró érzést okozhat, de ez akkor is előfordulhat, ha nem tisztítod meg rendesen azt.

A szemüveghez ugyan hozzá kell szokni, bepárásodhat, naponta akár többször is tisztítást igényel, de alapvetően elmondható róla, hogy divatos. Ma már olyan sokféle típus közül válogathatnak az érdeklődők, hogy valóban mindenki rátalálhat az arcformájához és ízléséhez egyaránt megfelelőre. Akár több szemüveget is érdemes kiválasztanod, így az öltözködési stílushoz és az alkalomhoz megfelelő mellett dönthetsz nap mint nap. A számítógépes és a táblaolvasós technika mellett a személyes kényelem is szerepet tölt be a megfelelő dioptria kiválasztásában.

A PrimaClinic szemészet szakemberei azt javasolják, hogy legalább évente egyszer érdemes a látást ellenőriztetni, méghozzá akkor is, ha nincsen semmilyen panaszod. A látásromlás időben történő korrigálása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy komfortosan érezd magad a mindennapokban. (Szemüveg)

A cikket írta : Kiss Anita

Az okosórákról írt cikkünk is érdekelheti ! Az oldalunkon több olyan cikket is találhat amely érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...