Benno Janssen – Rainer Karremann: A horgászat kézikönyve

Kezdő és gyakorlott horgászoknak is segít ez a horgászat könyv.

Képek,ábrák és magyarázatok segítségével megismerhetik a fontos halfajokat, horgászkellékeket és hogy milyen biológiai és kémiai folyamatok zajlanak a vízben.

Saját horgászat élményem

A könyvel kapcsolatban eszembe jut a gyermekkorom . Keresztapáméknál nyaraltam és ott az erdőben volt egy nagyon szép halastó . Apám és keresztapám valamint magam elmentünk a tóra . Kaptam egy pecabotot , hogy horgásszak a tóban . Semmit nem tudtam erről . Én csak bedobtam és vártam , hogy magától majd ráharap a hal a horogra .

A horgászkönyv itt megrendelhető ( Libri ) !

Mivel a víz annyira tiszta volt , hogy láttam a halkat is azt is láttam , hogy piszkálja a horgot a hal . Próbálta a csalit leszedni . De én csak vártam , vártam azt , hogy a hal magától ráharap . Keresztapám ezt észrevette és elmosolyodott .

Ezt követően keresztapám megmutatta mi is az igazi horgászat . Paprikás kenyeret raktunk a horogra ő bedobta a horgot és várt . Mivel a tó bővelkedett a halakban ezért nem sokat vártunk . Nézd csak ,piszkálja a csalit a hal. Erre berántott neki és már emelte is ki a halat . Mivel kishal volt ezért nem kellet fárasztani és órákig küzdeni vele . Egyszerűen csak kiemelte és utána csali a horgon bedobás és ismét berántás kiemelés . Olyan nagy élmény volt az első horgászat , hogy amint látjátok le tudom írni a történéseket a sok év távlatából is .

A nyaralás végén Keresztapám ajándékba oda adta a horgászbotot . Itthon nálunk is volt egy patak ahol kishalak voltak ugyan de pecázhattam . Manapság már nem horgászok .

Ez is érdekelheti : Kertkaland – Termelj magadnak zöldségeket

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...