Matematika

A matematika az egyik legfontosabb tantárgy . Ha belegondolunk akkor tudjuk , hogy szinte mindenhol használhatjuk . Naponta használjuk a matekot a boltban amikor vásárolunk . Ha nem tudunk számolni könnyen érhet minket csalódás az életben .

Szóval igen a számolás a minden napunk része . De nem mindegy hogyan tanítjuk meg a matematikát . Mert az ahogy most tanítják nem életszerű . Az általános iskolában már a szöveges feladatoknál a bolti példát kellene alkalmazni . ( Például : Ha megveszel a boltban egy almát aminek mondjuk 100 Ft a darabja és adsz a boltosnak 500 Ft-ot akkor mennyit kell visszakapnod ?) Ez lenne az életre nevelés .

Később a százalékszámításoknál valahogy így lehetne tanítani . Ha megveszel egy részvényt 100 Ft-ért és az 5 év alatt 1000 Ft-ot ér akkor mennyi százalékkal növekedett a befektetésed . És még azt is kiszámoltatnám , hogy ez évi lebontásban mekkora növekedés szintén százalékban .

Persze ez csak az én gondolatom. Ettől függetlenül jó a matematika bárhogyan is tanítják ! Így ajánlom ezt az alábbi könyvet megvásárlásra !

Obádovics J. Gyula

A könyv itt megrendelhető ( Libri ) !

Az olvasó a világ egyik legnépszerűbb matematikakönyvét tartja a kezében. A klasszikussá vált kötet az általános iskolai tananyagtól indulva tartalmazza a középiskolai ismereteket, és bevezetést nyújt a felsőbb matematikába is. Használhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ez a 21. kiadása. A szerző az alapoktól kezdve a legmodernebb ismeretekig valamennyi témát érthető magyarázatokkal és szemléletes példákkal közvetít a matematika iránt érdeklődőknek.

Angol nyelvtankönyv ajánlatunk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...