Szemrevételezéses épületdiagnosztika

Épületdiagnosztika tankönyv !

Bajza József

A tankönyv a tervezhető épületfenntartási tevékenység első és nélkülözhetetlen teendőjeként az épületszerkezetek diagnosztizálási módszereit rendszerbe foglalja. Ismerteti a takart szerkezetek felismerésének módját és fizikai avulásuk jelenségeit. Minden szerkezet vonatkozásában felsorolja azokat a vizsgálati módszereket, melyek segítségével megállapítható a károsodás mértéke. A leírtakat szemléletes fénykép és ábraanyag egészíti ki.

A Tankönyv itt megrendelhető ( Libri ) !

Az épületek vizsgálata főleg vásárlás előtt lehet fontos , hiszen ez egy olyan tényező amely megváltoztathatja az épült értékét . Ha vannak olyan hibák amelyek egyenlőre nem látszanak a laikusok számára az csökkentheti a ház árát és így nem kötelező elfogadni a kért pénzösszeget vásárlás esetén . Alku tárgya lehet hiszen arra a hibára a vásárlónak utána költeni kell . Ezért ez a könyv egy hiánypótló mű amire szüksége van az ingatlanpiacnak . (Épületdiagnosztika)

Például a nem megfelelő beton minőség komoly károkat okozhat . Ha nem megfelelő mennyiségű a cementtartalom az nem jó és ezt észre vehetjük a szerkezeten . De akár egy töréstesztet is végezhetünk rajta . Ha a réselő könnyedén töri akkor abban nem sok a cement . (Kőművesként mindig azt szoktam mondani – „Na ez nem sok cementet látott .) Sok egyéb probléma is adódhat és pont ezért érdemes a könyvet megvásárolni . Olyan szempontokat is találhatsz benne amelyekre nem is gondoltál .

Kiknek ajánlom a könyvet ? (Admin) Nagy haszonnal használhatják ingatlan kereskedők és szakemberek is .

Az elektromos töltőkről szóló cikk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...