Mitológia- Olümposzi hősnők- Ellie Mackin Roberts

Ellie Mackin Roberts „Olümposzi hősnők” a görög mitológia nőinek lenyűgöző és magával ragadó felfedezése. Friss perspektívát ad ezekről a klasszikus mesékről. A gyakran figyelmen kívül hagyott női szereplőkre a ma ismert történetek formálásában betöltött szerepükre összpontosítva. A könyv egyik nagy erőssége az akadálymentesítés, tehát világos és tömör, ami megkönnyíti az olvasók megértését az anyaggal szemben. Alaposan feltár, pontos és részletes beszámolókat tartalmaz az egyes fejezetekben szereplő nőkről.

A történetek többek közt szólnak Athénéről és Aphroditéről, egészen a kevésbé ismert női hősalakokig mint Hekaté és Euridiké. És persze több szereplővel is találkozhatnak az olvasók a könyvben. Roberts részletes portrét készít minden nőről, feltárva a háteret, a mítoszokban betöltött szerepét és a görög mitológia tágabb világára gyakorolt hatását. Az „Olümposzi hősnők” a lebilincselő történetmesélés és a részletes kutatás mellett gyönyörű illusztrációkat és karakterportrékat is tartalmaz. Ezek a látványelemek segítenek életre kelteni a történeteket, és mélyebb megértést biztosítanak a szereplőkről és világukról.

A könyv itt megrendelhető !

Nagyon ajánlom a könyvet azoknak akiket érdekel a görög mitológia és azoknak is akik szeretik a klasszikus történeteket újragondolva. Roberts lebilincselő írásmódja és történetmesélése, részletes kutatása és gyönyörű illusztrációi teszik ezt a könyvet kiemelkedővé a műfajban.

Ellie Mackin Roberts: Ókori görög vallási gyakorlatokkal foglalkozó történész. A könyvében bemutatott karaktereket a vallási kontextusba helyezi. Így segít az olvasóknak megérteni a mitológiában szereplő női karakterek szerepét és jelentőségét. A műben részletesen bemutatja a görög vallási hiedelmeket és szokásokat, amelyek fontosak a karakterek cselekedeteinek megértéséhez. Roberts szakértelme és kutatási eredményei segítenek abban, hogy az olvasók mélyebb betekintést nyerjenek a görög mitológiába és annak női karaktereibe.

Az „Ezer hajó” is egy mitológiával foglalkozó mű! Az oldalunkon több olyan könyvajánló is van amely érdekelheti! Böngésszen nálunk!

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...