Görög mitológia- Ezer hajó- Natalie Haynes

Natalie Haynes „Ezer hajó” a görög mítoszok egyedi és magával ragadó újragondolása. A könyv történetek gyűjteménye, amelyek a görög mitológia női körül forognak, akiket gyakran figyelmen kívül hagynak a hagyományos újramesélésben. Haynes írói stílusa lebilincselő így remek olvasmány mind a mitológia kedvelőinek és azoknak is akik a műfajban először olvasnak ilyen könyvet. A történetekben megtaláljuk a Trójai szép Helénát és a Medúza jól ismert alakját és persze vannak kevésbé ismert hősnők is a kötetben, mint Philomela és Procne. Minden történet az érintett női szereplő szemszögéből szólal meg, így az olvasók gyakran szívszorító pillantást vethetnek ezekre a klasszikus mesékre.

A könyv itt megrendelhető !

Az „Ezer hajó” egyik erőssége abban rejlik, hogy a görög mitológia sötétebb témáit a humor és az emberiesség pillanataival egyensúlyban tartja. Haynes műve egyszerre megrendítő és szellemes,így a könyvet akkor is öröm olvasni, ha nehéz témával foglalkozik. A mű szinte kötelező olvasmány mindazok számára, akik érdeklődnek és szeretik a görög mitológiát. És azoknak is akik szeretik a régi témákat újragondolva. Haynes egyedi perspektívája és lebilincselő, magával ragadó írói stílusa teszi ezt a művet kiemelkedővé a műfajban.

Az írónő igen termékeny a regények létrehozásában. Itt most felsorolunk néhányat a sokból:

„Pandóra korsója” szintén a nők vannak központban és görög mitológiai történetek. „A nagy menekülés” „Az ősi útmutató a modern élethez”

Haynes a BBC Radio 4 „Natalie Haynes Stands Up For the Classics” című műsorának a házigazdája is, amelyben humoros pillantást vet az ókori világra. A műsor több részben is megjelent. Ezenkívül az írónő számos más rádió- és televízió adásban szerepelt, a görög mitológiától az aktuális eseményekig terjedő témákat tárgyalt.

A Marsi című könyv ajánlóját is megtalálhatja nálunk!

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...