A nagy korszakalkotó filmek

Érdekes és időnként eszembe villan,hogy milyen nagyot fejlődik olykor a filmipar. Gondolok itt a korszakalkotó filmekre. A sort talán a Star Wars új remény című film kezdte. Itt ügye egy olyan környezetben született a filmművészet eme remekműve amikor a hasonló scifi filmek nagyon gagyik voltak és úgy gondoltuk,kár leforgatni ilyen filmeket. Tehát a Star Wars filmek pont hogy elképzelhetetlen volt a maga korában.

A kép forrása : Pixabay

Szerencsére viszonylag gyorsan leforgatták a Birodalom visszavágott és a Jedi visszatért így ez folytatása volt a csodának amit átéltünk. Aztán jött egy kis hiány mígnem megszületett a Terminátor. A Terminátor egy újabb korszakalkotó mű lett amikor szembesültünk azzal,hogy lehet olyan robot a filmvásznon amely úgy mozog mint egy ember. Nem volt az a buta szaggatott mozgás. A Terminátor kettő még az első részt is felülmúlta a technikai trükkjeivel amit mellesleg a George Lucas cége gyártott le megrendelésre.

Az újabb korszakalkotó film a Mátrix és az Alien voltak. Az Alien azért is volt különös mert a horrort kivitte az űrbe. Ez a scifi horror kombo igencsak bejött nekünk akkoriban. Aztán megint csak egy kis alkotói szünet után megjelent a 3D-ben készült Avatar. Ez ismét érdemessé tette a mozilátogatást mert otthon nem élvezhető ki a 3D hatás.

Most ismét szünet van. Nincs olyan alkotás manapság a filmiparban ami korszakalkotó jelzőt kaphatna. Így meglehetősen unalmas ami az újdonságokat illeti. Úgy jósolom,ha a mozi nem tud előrukkolni valami újjal akkor simán leváltja a TVben elérhető streaming szolgáltatás. Ennek nagy lökést adott most az aktuális vírus helyzet. Szóval nem tudom lesz e még korszakalkotóan új a filmek közt.

Írta : B.A.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...