Luc Besson rendező

Luc Besson az egyik legsikeresebb európai rendező. A világhírt számára az ötödik elem hozta el. Egy 2006-ban készült interjúban megtudhatjuk,hogy az igazi cél a filmjeivel az,hogy hatása és értelme legyen a nézők számára. Azt mondom ez igazán sikerült neki . Nagyon sok alkotásában vannak spirituális tanítások mint például a Scarlett Johansson által alakított Lucy-ban. Ott azt feszegeti , hogy mi lenne ha az agyunk 100 %-át használnánk . Fantasztikus akcióval dúsított történetet láthattunk a filmvásznon . És persze utána valahogy megkérdőjelezhettük , hogy világunkban mi a valós és mi nem ! De amellett,hogy tanító jellegűek a filmjei az akció és látvány is nagyon fontos számára. 

A kép forrása : Youtube

Van amikor a rendező csak szórakoztatni akar a filmjével mint a Taxi (filmproducer) sorozatban vagy a Vérmesék ,ahol Robert De Niro és Tommy Lee Jones ,Michelle Pfeiffer gondoskodnak arról,hogy jól érezzük magunkat.

Bár 2006-ban a fent említett interjúban a visszavonulásról volt szó, de ez szerencsére nem valósult meg . Azóta is gyártja a jobbnál jobb filmeket, mint a Valerian és az ezer bolygó városa 2017-ben ( Itt is tulajdonképen egy tanítás van megfilmesítve , tanítás a szeretetről . ) vagy a Kurszk  2018-ban (Producer) és a legutóbbi filmje az Anna 2019 is nagy sikert aratott.

Személy szerint örülök,hogy nem vonult vissza mert akkor kevesebb lett volna a filmipar nélküle.

Forrás : Wikipedia Itt megtudhatjuk többek közt , hogy a neves rendező szülei búvárok voltak .

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...