Pattanásig feszült hajtóvadászat: ez az Elszigetelve!

A kép forrása : IMDb

Írta : Kiss Anita

Vegánok és az emberi test nyers valóságától irtózók számára nem javasolt a 2018-as Elszigetelve. Ha viszont rajongsz az igazán izgalmas, pörgős krimikért, akkor ki ne hagyd a német filmet! Ne riasszon meg, hogy az Abgeschnitten nem az amerikai filmgyártás egy gyöngyszeme, ez kifejezetten előnyére válik. A karakterek zseniálisak, a történet megállja a helyét a legjobb akciófilmek mellett is, ráadásul szinte a legvégéig biztosan nem jössz rá, ki mozgatja a szálakat.

Elszigetelve – Gyomorforgató jelenetek vagy inkább nyers valóság?

Christian Alvart filmje a bonctermek világába is elkalauzolja a nézőt, de nem öncélúan mutogatja a néha talán gyomorforgató jeleneteket. Pontosan eltalálja azt az egyensúlyt, ami teljesen nézhető, érdekes, és természetesen kapcsolódik a szövevényes történethez. A főszerepben a Paul Herzfeld professzort játszó Moritz Bleibtreu-t láthatjuk, de mellette kiemelt teljesítményt nyújt a Jasna Fritzi Bauer által megformált Linda is. Rajta keresztül élheti át a néző annak súlyát és a vele járó feszültséget, amit egy hasonló helyzetben érezhet főszereplőnk.

Egyre nő a feszültség

A krimiben lépésről-lépésre közelebb kerülhetünk a gyilkos személyéhez, miközben a történet szálai egyre kuszábbak. Nő a feszültség, nő a tét, és már nem tudni, ki kivel van. Ugyanakkor a végén egy jól átlátható sztorit kaphatunk, mely a beteg emberi elme világába is elkalauzol kicsit bennünket.

Sok más hasonló filmmel szemben az Elszigetelve valahogy megmarad a valóság talaján, és a feszültség éppen ettől válik a néző számára is kézzel foghatóvá. Ehhez hozzájön még az egyébként a skandináv krimiktől megszokott zord időjárás, ami kifejezetten jót tesz a film hangulatának. A hóesés, a szélvihar, a balsejtelmes félhomály és a külvilágtól elzárt kis sziget már a történet elején arról árulkodik, innen nincs menekvés, történjen bármi is.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...