A Country Pop királynője – Shania Twain (Előadók)

Számomra vitathatatlanul Shania Twain, aki ezzel a címmel illethető. Hogy miért? Egy fantasztikus tehetség, aki piszkosul tud énekelni, és aki a Country-t kombinálta a pop és rock stílus jegyeivel. Kiváló dalai és albumai, többszörös Grammy elismerést hoztak neki és hát a több mint 65 millió eladott lemez magáért beszél. Emberként pedig egy nagyon erős, küzdeni tudó nő, akinek már többször szembe kellett néznie a sors kihívásaival és eddig mindig talpra állt.

Gyermekként, hamar megtapasztalta mi az a szegénység. Édesanyja a gyermekei és saját érdekében, elhagyta a férjét. Később új párjával az indián származású Twain-nel nevelte öt gyermekét, szegénységben, de szeretetben. A zene szeretete közel hozta Eilleen Reginát vagyis későbbi Shaniát nevelő apjához. Tehát sokan tévesen tudják, hogy Shania természetes szépsége részben az indián vérnek köszönhető. Az énekesnő Ontarioban született, Kanadában. 

Már nyolc éves korától többször fellépett közönség előtt, így is segítve családját. Ennek ellenére a siker nem jött könnyen. Alig indult el a pályán már is félre kellett tenni terveit. Szülei tragikus balesete után, ő lett a családfő, ellátta és taníttatta három kisebb testvérét. Majd mikor azok önállósodtak, akkor tért vissza karrierjének építéséhez.

Ekkor ismerte meg későbbi férjét, aki producerként, managerként is támogatta őt. A kettejük együtt működésének gyümölcse a rengeteg világ sláger, melyek megismertették velünk Shania Twain egyedi stílusát. A fent után ismét lent következett. Férje hűtlensége nem csak a magánéletben okozott törést, de szakmailag is. De Shania ismét talpra állt. Fiatalos, megújult albummal tért vissza. A nagy visszatérés nem tartott sokáig, Lime-kórral való harcában elvesztette hangját, képtelen volt énekelni. És innen is felállt. Hangszíne már nem lesz a régi, de a mostani kicsit mélyebb karcosabb hangjával egy új királynő tért vissza.

A cikket írta : B.E.

Néhány videoklip tőle:

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...