A Tesla szárnyalásáról néhány gondolat (Magazin)

A kép forrása : Wikipedia.org (Tesla logó)

A Tesla szárnyalása szerintem nagyon is várható volt hiszen a cég valójában úttörője az elektromos autó gyártásnak. Az autók légszennyezése bármennyire is visszafogott az egyre bővülő új autó igény miatt szinte semmit nem ér az autónkénti széndioxid kibocsátási mennyiség csökkenése. Így ebben a széndioxid válságos környezetben könnyen ki lehetett találni,hogy a cég vezetőszerephez jut. A régi autógyártók szerintem sokáig el sem hitték,hogy ebben az irányban kellene menni és így nem akartak kockáztatni a befektetéssel. Megvárták amíg a jármű készítője megmutatja nekik az elektromos autók iránti kereslet mértékét és azt,hogy egyáltalán sikeres tud e lenni .

A Tesla egészen idáig nem is volt nyereséges ,ám a mostani időkben már tudott folyamatos nyereséget termelni. Nemrégiben az újságok arról számoltak be,hogy a cég kapitalizációja szerint jelenleg a világ leg értékesebb autógyártó cége. Ehhez a szárnyaláshoz a Teslának 10 év kellett . Ráadásul úgy tűnik ,hogy az autó divat diktáló ,mert a scifi filmekbe is beleillő Cybertruck már alakjában a jövő autóit vetíti előre. Először szokatlan látványt nyújtó bazierős gépjármű hamarosan már nem lesz szokatlan sőt mondhatni nagyon is megszokott lesz . És nem kizárt,hogy egyre újabb és újabb ötletekkel fog előrukkolni Elon Musk cége .

A kép forrása : Wikipedia.org

Tesla részvények alakulása

Habár a részvényei most száguldanak de azért úgy érezhetjük,hogy még mindig van potenciál benne ,legalábbis addig amíg a cég vezérnek vannak ötletei és valószínű még mindig vannak ötletei amik megvalósításra várnak. Az idén 2020-ban jelentette be a cégvezér ,azon vannak ,hogy az autóik egyre olcsóbbak legyenek . Elon Musk elszántságát és a cél iránti atyai szigorát ismerve az nem is kétséges,hogy ez sikerülni fog. A Tesla igazi motorja és ereje maga a cég vezér Elon Musk. Elon az autóiparban olyan mint a számítástechnikában Steve Jobs volt. Állításaimat majd az idő igazolja, így kénytelenek vagyunk kivárni.

( 2020 : számítani kell túlárazásra a Teslánál ! )

Cikk ajánlat ! alapjarat.hu : ” A Teslám bevisz dolgozni,nekem szinte nem is kell beavatkoznom ” – Mondja Elon Musk

A céggel kapcsolatos cikk !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...