Az agy-test módszer Mona Delahooke könyve

A félreértett gyermeki viselkedésekből fakad a nem megfelelő nevelési módszer, és közben nem tudják meg a mögöttes igényeket. Sokszor tűnhet úgy, hogy a gyermek csak próbálja megnehezíteni a szülei életét, de a szerző szerint ritkán van ez így. És van úgy , hogy sokszor nem a gyermeken múlik, hogy tud e uralkodni magán. Egyrészt az érzelmek és a viselkedés irányításának képessége nem fejlődik ki teljesen a kora felnőttkorig. Másrészt a „hiszti”, a dühroham, a visszahúzódás, a bezárkózás általában azt jelzi, hogy az agy-test kapcsolat túlterhelt, kihívások érték vagy a sebezhetőség állapotában van. (Az agy test módszer)

A könyvet itt rendelheted meg- Libri!

Mona szerint ilyenkor nem az a megoldás, hogy az adott viselkedést igyekszünk megszüntetni, inkább arra kell fordítani a gondolatainkat, hogy megértsük őt. A külső gyermeki tevékenységek a belső világukat tükrözik. Van amikor a gyermek teste stresszel és a gyermek erre a viselkedésében változik meg, ez egy stresszválasz.

Ez a könyv, melynek megközelítése a legmodernebb idegtudományi alapokon nyugszik, elismeri a test és az agy egyenlő fontosságát a gyermek megértésében. Megmutatja, hogyan lehet szülőként nemcsak a pszichológia, hanem a biológia segítségével is nevelni. Kulcsot ad ahhoz, hogy reálisan meg tudd ítélni: gyermeked viselkedése szándékos cselekvés vagy testalapú válaszreakció egy olyan helyzetre, amelyben szervezete kihívást vagy fenyegetést érzékel. Ez jelentősen megnöveli majd szülői önbizalmadat, hogy jól kezeld a különböző nevelési helyzeteket. (Az agy test módszer)

A könyv oldalszáma 308. A szöveget fordította Bozai Ágota. A könyv kiadója : Kulcslyuk Kiadó Kft.

A bél -agy kapcsolat

You may also like...