Rácz-Gyuricza Dóra 200 fokon

Rácz-Gyuricza Dóra legújabb könyve, „200 fokon – Titkok és receptek, amikkel megfőztem a séfet”, 2024 novemberében jelent meg az Inda Press kiadógondozásában. A könyv nem csupán egy recept gyűjtemény, hanem egy személyes történet is. Amely a szerző életének különböző aspektusait mutatja be, beleértve a családi hagyományokat és a gasztronómia élményeit.

A kötet hat fejezetre tagozódik, mindegyik saját történettel és 65 könnyen elkészíthető recepttel. A receptek között megtalálhatóak a gyors hétköznapi ételek mellett ünnepi fogások is. Amelyek mind a praktikus, mind az ízletes megoldásokat kereső olvasóknak szólnak. A könyv alcímében szereplő „Titkok és receptek, amikkel megfőztem a séfet” utal arra, hogy Dóra nemcsak saját receptjeit osztja meg, hanem betekintést nyújt abba is. Hogyan készítette el ezeket a fogásokat Rácz Jenő Michelin-csillagos séfnek.

Gyuricza Dóra stílusa közvetlen és hiteles. A könyvben megosztott történetek és tanácsok révén az olvasók könnyen azonosulhatnak vele. Az író hangsúlyozza, hogy a gasztronómia nem csupán a főzésről szól, hanem arról is, hogyan tudja az étkezés összekötni a családtagokat és a barátokat. A könyv melegségét és emberi oldalát jól tükrözi Dóra családi élete és az ételekhez fűződő érzelmi kapcsolatok.

Dóra inspirációját részben brazil gyökereiből meríti, így a könyvben található receptek között dél-amerikai ízek is fellelhetők. Ezen kívül Rácz Jenő is hozzájárult öt kedvenc receptjével, amelyek közül néhány meglepően egyszerűnek tűnik egy Michelin-csillagos séf esetében. A kötet célja, hogy bemutassa, a gasztronómia mindenki számára elérhető lehet, függetlenül attól, hogy mennyi időt vagy energiát tudnak ráfordítani.

200 fokon

A „200 fokon” nem csupán egy szakácskönyv, ez egy meghívás az olvasók számára, hogy üljenek le Dóra asztalához, és tapasztalják meg a főzés örömét. A könyv üzenete világos: az étkezés az önszeretet egyik formája. Fontos figyelmet fordítani arra, mit viszünk be a szervezetünkbe. Rácz-Gyuricza Dóra műve egyedi és inspiráló olvasmány mindenki számára, aki szeretne jobban megismerkedni a konyhaművészet világával.

A könyv ITT beszerezhető!Michel Tanguy Ferrandi: A konyhaművészet nagykönyve
A The Hungary Post 15 éve partnere a Librinek, és ajánlja a könyveket! Köszönjük a bizalmát!

You may also like...