A sárkány árnyéka

Tom Clancy és Marc Cameron regénye a politikai thrillerek remeke. Na de miről is szól a könyv lássuk – A sárkány árnyéka: Eltűnik egy kínai tudós, rejtélyes hangokat hallanak a Jeges-tenger jege alól, és van egy feltételezett besúgó az amerikai hírszerzőknél. Jack Ryan elnöknek ezekkel a problémákkal kell foglalkoznia, és ez csak néhány volt a sok közül amivel Tom Clancy regényében találkozhatunk.

Egy jégtörő hajón dolgozó szokatlan zajokra lesz figyelmes A Jeges tengerben. Habár nem tudja egyértelműen beazonosítani de határozott meggyőződése, hogy embertől származó hangokat halott. A történet másik szálán pedig a Kínai Állambiztonsági Minisztérium saját ügyeikkel foglalkoznak: egy tudós Liu Wangshu eltűnésével. Ez nem kis probléma Kínának hiszen akkor nem kívánt kezekbe kerülhetnek titkos hadi technológiai tudás anyagok. Habár Liu megtalálása bármelyik állam titkosszolgálatának érdekében állna azért van még némi probléma.

Van egy magas szintű Kínai kém akinek a fedőneve Földmérő. Ennek az ügynöknek sikerül beépülnie az amerikai hírszerzői csapatba. Jack Ryan elnöknek csak egy választása van: John Clarkot és a Campus csapatát Kínába küldeni. A feladatuk pedig az lesz, hogy felkutassák a professzor egy régi hallgatóját. Remélik, hogy ő tudja, hogy hol tartózkodik az egykori oktatója. Veszedelmes küldetés, ám ahol John Clark keveri a kártyát, ott Jack Ryan bátran játszik nagy tétben.

A könyv kiadásának éve 2024. Az oldalak száma 560. A borító Kartonált. (Sárkány árnyéka)

Tom Clancy művei közt megtalálhatjuk a „Vadászat a Vörös Oktoberre”-t.

Egy Skandináv krimi ajánlat itt !

You may also like...