Móricz Zsigmond – Légy jó mindhalálig

Móricz Zsigmond emlékezetes regénye, a „Légy jó mindhalálig”, megeleveníti a 20. századi vidéki Magyarország atmoszféráját és mélyen emberi történeteket sző a szereplők köré. A karakterek gazdagsága és mélysége teszi ezt a művet valóban emlékezetessé.

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

A főszereplő, Nyilas Misi, egy kisvárosi fiú, aki a debreceni nagy kollégiumban tanul. Törékeny testalkatával és érzékeny lelkével hamar belopja magát az olvasó szívébe. Őszinte és jóhiszemű, és hinni akar a világ tisztaságában és az emberek jóságában. A szülői ház emlékét magával hordozva nő fel, és keresi az élet értelmét. Misi egyedi gondolkodásával és tiszta érzéseivel ki a környezetéből, ami karakterének meghatározásához.

Libri Ifjúsági Irodalmi könyvek közt megtalálhatjátok az ajánlott művet !

Misi barátai is fontos szerepet játszanak a történetben. Gimesi Lajos és Orczy Vilmos a diáktársai és hűséges társai Misinek. Különböző képességeikkel és jellemvonásaikkal kiegészítik egymást, és együtt megélik a kamaszkori tapasztalatokat és fejlődnek az élet kihívásaival való szembesülés során.

A regény színesíti Pósalaky úr is, egy idős, vak tanácsos, aki Misi előtt nyitja meg az irodalom világát. Misivel való kapcsolata mély és megható, és Pósalaky úr bölcsessége, valamint jóindulata inspirálja és segíti a fiút a belső utazáson.

Az egyes karakterek sokoldalúsága és fejlődése Móricz Zsigmond regényének középpontjában áll. A „Légy jó mindhalálig” egy olyan mű, mely az emberi lélek mélységeit és az élet legfontosabb kérdéseit kutatja, és az olvasó számára ismerősen csengő érzéseket és gondolatokat ébreszt.

A Mohácsi nemzetközi néptáncfesztiválról is írtunk !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...