Egy könyv a vízről- A víz értéke

Matt Damon neve mindenki által ismert, Gary White hidrológusé talán kevésbé. Hogy mi hozta össze ezt a két embert? Nem más, mint a víz értéke. Ez lett a címe végül annak a könyvnek, ami közös tevékenységükről, harcaikról és az általuk kidolgozott modellről szól. A víz értéke arra a problémára hívja fel a figyelmet, amivel már hazánkban is sokan szembesültek az elmúlt nyár folyamán. A vízhiány egyre inkább jellemző lesz bolygónkra. A két szerző anélkül veszi górcső alá a témát, hogy a klímaváltozás hatásaival az indokoltnál többet foglalkoznának. (Könyv a vízről)

A kép csak illusztráció ! A víz értéke című könyv borítóját ábrázolja !

A téma a társadalmi egyenlőtlenségek kiküszöbölése, és egy olyan módszer, amit igyekeztek kidolgozni, és a megfelelő anyagi hátteret megteremteni hozzá. Tapasztalataik azt támasztják alá, hogy gyakran nem csupán a pénzen múlik a változás, hanem a politikai akaraton is. Mivel a vízválság minden harmadik embert érint bolygónkon, ezért mindenképpen foglalkozni kell a témával. Közös cégük, a Water.org és a kitalált szisztéma már 40 millió embert segített hozzá az ivóvíz és a kulturált toalett használatának lehetőségéhez.

A könyv a Libri oldalán megrendelhető !

Ugye, nem is gondoltad volna, hogy a víz hiánya akár ilyen szinteken is jelentkezhet? Pedig így van. A két szerző a megfelelő humorral és alázattal áll hozzá a témához, és igyekeznek megmutatni a világnak, hogy az életszínvonal milyen mértékben függ attól, hogy egyáltalán van-e elegendő tiszta víz a lakóhelyen. Amikor tehát a sokadik literrel töltöd újra a medencét, vagy folyatod a vizet feleslegesen fogmosás közben, érdemes arra gondolni, hogy egyre inkább nem lesz természetes a korlátlanul rendelkezésre álló víz. A víz értéke című könyvnek minden példányának eladásából származó jövedelem a Water.org kasszáját fogja gazdagítani, ezzel globális méretekben megálmodott céljaikhoz még közelebb kerülve. (Könyv a vízről)

A könyv szerzői : Matt Damon – Gary White

A Határtalan gondolatok határidőnapló is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...