Gárdonyi Géza – Egri csillagok – Könyv

Az Egri csillagok alcíme: Bornemissza Gergely élete. Az ő életét, sorsának alakulását követhetjük végig a műben: a gyermekkortól megannyi kalandon, a szerelem beteljesülésén át a várvédő katona tetteiig. A regény két részre tagolódik: az ostrom előtti évek és a néhány hetes ostrom.

Rengeteg szereplőt, történelmi alakot és írói képzelet által megformált figurát mutat be az író. S bár a középpontban Bornemissza Gergely áll, a regény elsősorban nem neki, hanem a török ellen küzdő magyarságnak állít emléket. Az önzetlen hazaszeretet és hazafiság példájával. Hiszen az egri vár védői szinte reménytelen helyzetben vállalták a küzdelmet, tudván azt, hogy csupán önmagukra támaszkodhatnak. A félelmetes török túlerővel szemben csodának tetszik a győzelem. De a történelem valósága volt ez a csoda, melyet valóságos férfiak és nők – vagyis hősként viselkedő emberek értek el.

A könyv itt megrendelhető !

Gárdonyi eme könyvéről azonos címmel film is készült . Akkoriban a statiszták helyet katonákat alkalmaztak a forgatásnál . A film nagyon jól sikerült . Manapság nemrégiben felújították, digitalizálták a filmet . Aztán DVD-n ki is adták .

Gárdonyi Gézától ezen a könyvön kívül még tudom ajánlani az Isten rabjai című regényt . Magam is olvastam és mondhatom nagyon szép történet egy szent apácáról . Maga az író is ezt nyilatkozta a művéről : „Az Isten rabjai nekem a legszebb regényem.”

A streaming szolgáltatásokról írt cikkünk is érdekelheti ! Oldalunkon több olyan cikket is találhat amely érdekelheti .

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...