J. R. R. Tolkien- A hobbit

Érdemes megemlíteni, hogy a Tolkienről készült film is igen érdekfeszítő és izgalmas is. Az Angol író részt vett az első világháborúban és megtapasztalta annak borzalmait . Talán ott is ihletet nyerhetett a Gyűrűk ura és a kiegészítő könyvekhez. Világszerte több Tolkien Club is van , köztük hazánkban is. A könyvei köré egy erős rajongói bázis épült amely még ma is aktív.

A könyv itt megrendelhető !

Amikor kellemes, minden becsvágy nélküli életéből, meghitt föld alatti otthonából Gandalf, a mágus és egy csapat törp elragadja, Bilbó, a hobbit igazi kaland kellős közepébe csöppen: „betörési szakértőként” kell segédkeznie a kincs visszaszerzésében, amitől Smaug, a nagy és veszedelmes sárkány fosztotta meg egykor a Hegymély Királyát. Noha egy porcikája sem kívánja a kellemetlen megbízatást, Bilbó maga is lépten-nyomon meglepődik tulajdon ügyességén és leleményességén! A kalandok során már itt felbukkan a titokzatos varázserővel rendelkező gyűrű, amely Tolkien világában később is kiemelt szerepet fog játszani…
J. R. R. Tolkien saját gyermekeinek írta ezt a meseregényt, de 1937-es megjelenésekor azonnal óriási sikert aratott. Később megszületett a monumentális folytatás is, és azóta „a világ két részre oszlik: azokra, akik már olvasták A hobbitot és A Gyűrűk Urát, és azokra, akik ezután fogják elolvasni őket.” (Sunday Times)

Stephen King- Tündérmesék Az oldalunkon sok sok könyvajánló közül válogathatnak az olvasás rajongói! Böngésszen nálunk !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...