Görögország – Utifilmek nem csak utazóknak (Film)

Görögország az európai kultúra bölcsője, a mitológia és az ókor emlékeinek tárháza. A Chalkidiki-félszigeten meglátogathatjuk Thesszaloniki ősi városát, Katerini és Paralia fürdőhelyeit, és hajóról megnézhetjük a misztikus kolostorköztársaságot, Athoszt. A legendás Olimposz hegy szomszédságában ellátogathatunk az istenek szikláihoz, az égbenyúló sziklákra épült Meteora kolostorokhoz.

Athén legismertebb építménye a város fölé magasodó Akropolisz, melyet a Parthenon aranysárga oszlopai koszorúznak meg. Az Agora az ókori Athén piactere volt, míg a Plaka egy mai, élettel teli keleti bazár.

A főváros környékén kirándulhatunk a Korinthoszi csatornához, és az Attikai Riviéra üdülőhelyeire. Pireusz kikötőjéből hajóval juthatunk el az Égei-tengeri és a Jón szigetekre. A szigetvilág rómaiakról és bizánciakról mesél, meg kalózokról és lovagokról.

Az olajfaligetek és illatozó narancsfák között fehér falú házacskák, kupolás templomok és napsütötte romok bújnak meg. Az aranyhomokos öblökben kéklik a tenger, és a tavernák teraszán jólesnek a görög konyha utánozhatatlan ízei…

A film itt megrendelhető !

Hasonló filmek !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...