Hajsza az óriáscápa nyomában: The Meg

Cápás filmekkel Dunát lehetne rekeszteni. Az igazi klasszikusnak számító, 1975-ös A cápa óta számos remake látott napvilágot. Az egészen zs-kategóriás megoldások mellett olyan kifejezetten nézhető és még izgalmasnak is mondható történetekkel is találkozhatunk, mint amilyen a The Meg- Az őscápa. Ez annak is köszönhető, hogy a rendező, Jon Turteltaub nevéhez nem kisebb filmek fűződnek, mint A nemzet aranya, Az ösztön, vagy például az Aludj csak, én álmodom.

The Meg – A főszereplő Jason Statham

A The Meg főszereplőjében is hozza a színvonalat, ugyanis Jason Statham látható a cápavadászként. A meglepően sokat foglalkoztatott színész a kidolgozott testen túl a fanyar humort is becsempészi a megformált karakterbe. Jonas Taylor ugyanis egy korábbi sikertelen mentése után az alkoholba folytja bánatát, és egészen addig így éli mindennapjait, míg volt felesége bajba nem kerül a víz alatt. A Mariana árokban újra szembesül azzal, hogy él egy lény a víz alatt, ami korábbi kudarcáért felelőssé tehető. Az ellenség hatalmas, gonosz, és nem kegyelmez senkinek.

A kép forrása : Youtube

Kevesen tudják, hogy Jason Statham eredeti foglalkozása búvár, így az általa megtestesített karakter nem is áll annyira távol tőle. A film bővelkedik látványos elemekben, és a legmodernebb technikákat alkalmazták annak érdekében, hogy a jelenetek valóban ütősre sikerüljenek. Az Új-Zéland partjainál és Kínában forgatott film igencsak jól sikerült, és még a korszerű cápás filmekben kétkedők tetszését is elnyeri az.

A ketreces merülés, a mentőakciók és persze a szükséges áldozatok sem hiányozhatnak a filmből. Néhol egészen jó poénokkal is találkozhatunk, így alapvetően elmondható, hogy a The Meg megállja a helyét a sikeres akciófilmek világában. A víz alatti világ az elszigeteltséggel együtt azonnal megadja azt a fajta izgalmat, amit oly sokan szeretnek a hasonló történetekben. A sztori végig pörög, nem unatkozhat a néző a 2018-as akció 113 perce alatt. Hétvégi délutáni filmként, vagy esti szórakozásként is megállja a helyét, akár többször nézősnek is mondható.

Írta : Kiss Anita

Az Adam projekt-ről írt cikkünk is érdekelhet !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...