Hajsza az óriáscápa nyomában: The Meg

Cápás filmekkel Dunát lehetne rekeszteni. Az igazi klasszikusnak számító, 1975-ös A cápa óta számos remake látott napvilágot. Az egészen zs-kategóriás megoldások mellett olyan kifejezetten nézhető és még izgalmasnak is mondható történetekkel is találkozhatunk, mint amilyen a The Meg- Az őscápa. Ez annak is köszönhető, hogy a rendező, Jon Turteltaub nevéhez nem kisebb filmek fűződnek, mint A nemzet aranya, Az ösztön, vagy például az Aludj csak, én álmodom.

A kép forrása : Youtube

The Meg – A főszereplő Jason Statham

A The Meg főszereplőjében is hozza a színvonalat, ugyanis Jason Statham látható a cápavadászként. A meglepően sokat foglalkoztatott színész a kidolgozott testen túl a fanyar humort is becsempészi a megformált karakterbe. Jonas Taylor ugyanis egy korábbi sikertelen mentése után az alkoholba folytja bánatát, és egészen addig így éli mindennapjait, míg volt felesége bajba nem kerül a víz alatt. A Mariana árokban újra szembesül azzal, hogy él egy lény a víz alatt, ami korábbi kudarcáért felelőssé tehető. Az ellenség hatalmas, gonosz, és nem kegyelmez senkinek.

Kevesen tudják, hogy Jason Statham eredeti foglalkozása búvár, így az általa megtestesített karakter nem is áll annyira távol tőle. A film bővelkedik látványos elemekben, és a legmodernebb technikákat alkalmazták annak érdekében, hogy a jelenetek valóban ütősre sikerüljenek. Az Új-Zéland partjainál és Kínában forgatott film igencsak jól sikerült, és még a korszerű cápás filmekben kétkedők tetszését is elnyeri az.

A ketreces merülés, a mentőakciók és persze a szükséges áldozatok sem hiányozhatnak a filmből. Néhol egészen jó poénokkal is találkozhatunk, így alapvetően elmondható, hogy a The Meg megállja a helyét a sikeres akciófilmek világában. A víz alatti világ az elszigeteltséggel együtt azonnal megadja azt a fajta izgalmat, amit oly sokan szeretnek a hasonló történetekben. A sztori végig pörög, nem unatkozhat a néző a 2018-as akció 113 perce alatt. Hétvégi délutáni filmként, vagy esti szórakozásként is megállja a helyét, akár többször nézősnek is mondható.

Írta : Kiss Anita

Az Adam projekt-ről írt cikkünk is érdekelhet !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...