Számmisztika – Szülő-gyerek kapcsolatok a számok tükrében – Székelyhidi Ágnes – (Könyv)

A könyv itt megrendelhető !

„A gyermekeket tiszteletben kell fogadni,
Szeretetben kell nevelni,
És szabadságban kell elbocsátni.” R.Steiner
Szülők és gyerekek – talán a legszorosabb emberi kapcsolat, ami egy életen át elkísér minket. A harmónia megteremtéséhez fontos, hogy megértsük, hogy személyes konfliktusaink megoldásában nem az segít, ha megváltoztatjuk, hanem ha megértjük hozzátartozóinkat és nem utolsó sorban önmagunkat.
Ehhez nyújt kiváló segítséget a számmisztika elismert szakértője, Székelyhidi Ágnes. Legújabb könyvében 11 típusú gyereket (azon belül 3 korcsoportot és fiú-lány felbontást), majd 11 típusú szülőt (külön apát és anyát) különböztetünk meg. Azért 11 típusról esik szó, mert a születési dátumban most csak a nap számát vesszük figyelembe, ez mutatja ugyanis a személyiség lényegét. A könyv itt megrendelhető !
Újdonság a szimpátiára utaló testvérszámok és az ellentéteket kifejező ellenpólusok fogalma. A gyerek jellemének megfejtését segíti az adott szám mesefigurája, illetve az adott karakterre jellemző szeretetnyelv leírása. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen ha szeretetünket hangsúlyosan a neki leginkább megfelelő módon fejezzük ki, akkor gyermekünk érzelmileg biztonságban fogja érezni magát.
A könyv első részében a gyerekek, második részében pedig a szülők szempontjából vizsgálja a szülő-gyerek kapcsolatot, így a megfelelő számot fellapozva mindkét „szerepünkről” elemzését megismerhetjük.
Ha a gyermekünkről olvasunk, egyfajta használati útmutatót kapunk ahhoz, hogyan tudjuk segíteni őt, miben igényli a legtöbb támogatást és hol vannak nevelésének kritikus pontjai. A szüleinkre vonatkozó részt is érdemes fellapozni, illetve a saját számunkat gyerekként. Tanulságos lehet visszamenőleg is ráébredni konfliktusforrásokra, és akár még a feszültségek kezelésére is lehet esély, hiszen ahogy Erich Kästner mondta, „Sosincs késő egy boldog gyermekkorhoz!”

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...