Flaubert Érzelmek iskolája könyv

Frédéric Moreau fiatal és jogot hallgat az egyetemen. Egy nap meglátja a karcsú és varázslatos tekintetű Madame Arnoux-t . A nő nála néhány évvel idősebb. A férfiban egy teljes életet felölelő rajongás indul meg. A hölgy rajongója összebarátkozik a férfival aki a rajongása tárgyának a férje. Jacques Arnaux egy nagyon sikeres üzletember. Madame Arnaux és a fiatalember útjai az évek során újra meg újra keresztezik egymást. (Érzelmek iskolája)

Anyagi problémákon, politikai káoszon és megszámlálhatatlanul sok viszonyon át is a nő marad életének központi figurája és egyetlen szerelme. Az Érzelmek iskolája – Gustave Flaubert önéletrajzi elemektől sem mentes műve – a tizenkilencedik század egyik legnagyszerűbb francia nyelven írt regénye.

A regény E-könyv letöltése mobi vagy epub formátumban itt- Libri!

„Emberszerető, a lélek, megérti a művészet nagy magasztosságát”– Gustave Flaubert idézet – „ Olykor el is mosolyodott, ráfüggesztve szemét egy percre. (…) Úgy érezte, tekintete áthatol a lelkén, mint azok a napsugarak, melyek a víz mélyére szállnak. Szerette minden számítás nélkül, nem is remélve semmit, korlátlanul; és e néma elragadtatásban, amely olyan volt, mint egy hálaima, szerette volna homlokát csókzáporban füröszteni. ”

Az Athenaeum Kiadó 2021-ben útjára indított Érzelmes klasszikusok sorozatának célja, hogy – a tizenkilencedik és a huszadik század alkotásaival megszólítva a huszonegyedik század olvasóközönségét – korszakokon átívelő párbeszédet teremtsen olyan kérdések mentén, amelyeken az emberiség a kezdetek kezdete óta töpreng.

A katedrális Ken Follett könyve

You may also like...