Percy Jackson és a görög istenek Rick Riordan könyv

Rick Riordan művében Percy Jackson meséli el az olvasónak a mitológiából ismert történeteket. Poszeidón fiaként a történeteket sajátos stílusban és némi gunyorossággal közölt megjegyzésekkel tarkítva tolmácsolja az érdeklődőknek. Úgy tűnik nála jobban senki sem tudná elmesélni.

„Egy New York-i kiadó felkért, hogy írjak meg mindent, amit a görög istenekről tudok, mire azt kérdeztem: Mehet névtelenül? Mert nem szeretném, ha az olimposziak megint bepöccennének rám. Másrészről viszont, ha ezzel segítek megismerni a görög isteneket, ami akár életmentő is lehet, ha egyszer előttetek teremnek, már meg is van a heti jócselekedetem.”

 Beleolvasok

Megtalálhatjuk benne a világ teremtésének sajátos magyarázatát, és bemutatja az ókorban tisztelt isteneket. Apollontól Zeuszig. Percy egy cseppet sem fogja vissza magát „Ha szeretitek a horrort, a vérfürdőt, a hazugságokat, a lopást, az ármánykodást és a kannibalizmust, olvassatok tovább, mert ez volt a rémtettek aranykora.” (Rick Riordan)

A könyv oldalainak száma : 392. A regény kiadója a Könyvmolyképző kiadó Kft. . A szöveget fordította : Molnár Edit. A könyv része a Percy Jackson és az Olimposziak sorozatnak. A könyvről az olvasók csak is jókat írtak. A rajongásukat a regény iránt néhány szóval is érzékeltethetem : „Nagyon imádtam”, „Úgy megörültem”, „Valami fantasztikus volt”, „Jó volt”, „Jól szórakoztam”, „Határtalan humor”. Ajánlom mindenkinek bátran, már csak a vélemények pozitívuma miatt is.

A „Kosársuli” Kollár Betti könyve!

You may also like...