A bél-agy kapcsolat Emeran Mayer könyve

Dr. Emeran Mayer, a UCLA Orvosi, Élettani és Pszichiátriai Tanszékének professzora, a bél-agy kommunikáció világhírű kutatója ebben a könyvében laikusok számára is izgalmasan és érthetően mutatja be ezt a fejlődő tudományterületet, beavatva abba, hogy (Bél agy kapcsolat)

A könyv ára a Librin 2024-ben 4740 Ft ( 474 pontot szerezhet vele törzsvásárlóként és 10 % kedvezményt kaphat) Az E-könyv ára 3495 FT ( 349 pont a törzsvásárló kártyára ) (1 pont = 1 FT)
Több infó a programról

A könyvet kedvezőbb árban és azonnal letöltheti: Bél agy kapcsolat E-könyv ( Beleolvasok)

-miként javíthatjuk közérzetünket, enyhítve a hangulatingadozásokat, a szorongást, a depressziót és a fáradtságot
-hogyan gyógyíthatjuk az emésztőrendszert és erősíthetjük meg immunrendszerünket a megfelelő étrenddel
-tehetünk-e valamit azért, hogy megelőzzük az olyan neurológiai betegségek kialakulását, mint a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór
-hogyan egyensúlyozhatjuk ki a mikrobiomot fermentált ételek és probiotikumok fogyasztásával, böjtöléssel, illetve a cukor és a feldolgozott ételek mellőzésével
-miként segíthetjük elő a fogyást az egészséges emésztés és a maximális tápanyagfelszívódás támogatásával
-hogyan előzhetjük meg és gyógyíthatjuk az olyan emésztőrendszeri rendellenességeket, mint a különböző ételérzékenységek és allergiák, a szivárgó bél szindróma, az irritábilis bél szindróma (IBS), illetve miként kezelhetjük az olyan emésztési kellemetlenségeket, mint a gyomorégés és a puffadás.
Ezekről és még számos más érdekességről esik szó ebben a paradigmaváltó kötetben, melynek elolvasása után garantáltan másként tekintünk majd testünkre és pszichénkre, mint eddig.

Bél agy kapcsolat

Aligha akad olyan ember akinek a félelemtől ne szorult volna össze a gyomra, és az is előfordult mindenkivel, hogy a stressz hatására hasmenés jött rá. Olyan is van amikor nem bírunk enni vagy éppenséggel ellenkezőleg, sokat eszünk. Ezek mind olyan tapasztalatok amik azt bizonyítják, hogy az agy és a bél egymással kapcsolatban vannak. Már egészen korán észrevette ezt az emberiség és különböző szókapcsolatokat is kezdett el rá alkalmazni. „Nem tudja megemészteni” „Gyomorforgatóan viselkedik” vagy a „Be van tojva”. Az ókori tudósok Hippokratésztől Paracelsusig is tudták ezt.

Az utóbbi években kezdtek el újból kutakodni ez irányban korunk tudósai. Már azt is felfedezték, hogy a bélrendszer tudja befolyásolni az érzelmeinket és ez által a viselkedésünket is. Ugyan ez elmondható visszafelé is a kölcsönösség jegyében az érzelmeink is hathatnak a bélrendszerünkre.

A főzés tudománya című könyvet itt mutattuk be !

You may also like...