Top Gun : Maverick 2022

Már több mint 30 éve szolgál az amerikai tengerészet pilótájaként Pete Mitchell akinek a hívójele „Maverick”. Jelenleg tesztpilótaként dolgozik a testületnek. Mindig törekszik arra, hogy nehogy előléptessék, mert akkor nem repülhet, és a földi szolgálat nem az ő álma. Ő csak repülni akar, erre született és a legjobb pilóták közt van . Egy nap aztán megbízást kap, hogy egy csapat növendéket készítsen fel egy igen fontos, de rendkívül veszélyes műveletre. A növendékek közt van néhai barátja Goose fiai is, Bradley Bradshaw hadnagy. Tehát adott egy csaknem lehetetlen küldetés, és a múlt árnyéka amivel Mavericknek meg kell küzdenie. És vajon kik lesznek a növendékek közül akik alkalmasak lesznek a küldetésre? (Top Gun : Maverick)

A film a Mafabon 86 %-on van ami jelenleg 703 szavazat eredménye. Az IMDb-n 8.2 ponton van jelenleg és ez 733 ezer szavazat jelenlegi eredménye. A filmet Joseph Kosinski rendezte.

A filmben játszó színészek és karaktereik valamint a Magyar hangok:

  1. Pete Mitchell „Maverick” – Tom Cruise – Mh Rékasi Károly
  2. Bradley Bradshaw „Rooster” – Miles Teller – Mh Szatory Dávid
  3. Penny Benjamin – Jennifer Connelly – Mh Létay Dóra
  4. Beau Simpson „Cyclone’ – Jon Hamm – Mh Fekete Ernő
  5. Jake Seresin „Hangman” – Glen Powel – Mh Novkov Máté
  6. Robert Floyd „Bob” – Lewis Pulman – Mh Seder Gábor
  7. Chester Cain „Hammer” – Ed Harris – Mh Epres Attila
  8. Tom Kazansky „Iceman” – Val Kilmer – Mh Kamarás Iván
  9. Natasha Trace „Főnix” – Monica Barbaro – Mh Gubik Petra

Top Gun: Maverick – A zenei aláfestés

Top Gun: Maverick- A film zenéjét Hans Zimmer és Harold Faltermeyer szerezték. A filmben felhangzik Lady Gaga Hold my Hand című dala is. A Paramount zenei igazgatója közölte Randy Spendlove: „Mindegyikőjük hozzájárulása jelentős mértékű volt. Harold érkezett először, majd Hans is bekapcsolódott. Miután Gagának megmutattuk a film nyers vágását, megírta azt a csodálatos dalt, ami után megkértük, hogy járuljon hozzá a score-hoz is. Ő komponálta a szerelmi témát, amely a film szíve. Harold jegyzi az epikus témát, amelyet mindig is a Top Gunnal azonosítottak, míg az összes többit (az akciórészekhez, a légi harchoz és a kiképzéshez kapcsolódókat) Harold és Hans alkotta. Lorne pedig zenei producerként karolta fel mindezt”.filmzene

Magyar előzetes : UIP-Duna Film

Gladiátor

You may also like...