Tesla – Elon Musk és az évszázad fogadása- Tim Higgins

Tim Higgins a Wall Street Journal díjnyertes újságírója elmeséli nekünk annak történetét, hogy Elon Musk hogyan nyerte meg a fogadást , azaz hogyan építette fel a világ legnagyszerűbb autóját a Tesla-t.

Elon Muskot a legellentmondásosabb embernek tartják a szilícium-völgyben. Vannak akik zseninek látják (Mint e sorok írója is!) és vannak akik pedig azt gondolják, hogy kiszámíthatatlan ügyeskedő. A Tvitteren egyes bejegyzéseire dollármiliők mozdulnak meg. A bulvársajtó is felkapja a fejét ha valamiről írhat ami a vezérrel történik. Sok meredeknek tűnő ötletei szoktak lenni, elme letöltésétől kezdve az űrutazásik, és most pedig a Sztárlink műholdakkal , de valahol ezek az ötletek a pimaszságuk mögött igazán hétköznapiak is .

Az elektromos kocsik több mint száz éve büszkén mutatják be az alkotók, s majd rákövetkezően elvették a fejlesztéseket. Az igazi előrelépés viszont a 2000-es évben a Tesla indulásával jött el, és újdonságnak számított hiszen senki nem tekintett vissza az időben. Ahogy szokott az lenni mind a befektetési piac és más műértők bukást vizionáltak ennek a cégnek is. Elon Musk és csapata mégis lelkes maradt és tovább építették a birodalmat, nem hátrálva meg a károgók gondolataitól. A Tesla alkotói hitték, hogy a világ végre készen áll az elektromos autókra. Valamint az akkumulátorok fejlettsége is elérte azt a szintet, hogy alkalmazni lehessen az autók meghajtására.

Tim Higgins autóügyi szakíró az első sorból nézhette végig a Tesla körül kibontakozó drámai fordulatokat. Látta a gyártósori fennakadásokat, a hatalmi harcokat,, az összeomlásközeli helyzeteket, s majd a lassú de biztos felemelkedést. A Tesla – Elon Musk és az évszázad fogadása betekintést nyújt a különc, csodabogár újítók hihetetlen hazárdjátékába. Amellyel megváltoztatták a világ jövőjét.

2023-ban arról írtunk itt a THposton, hogy Elon Muskról filmet terveznek készíteni!

You may also like...