Iron Flame – Vasláng

A Rebecca Yarros könyvek közkedveltek így most bemutatunk egy újabb darabot a könyvei közül az Iron Flame – Vasláng-ot. Mindenki arra számított, hogy Violet Sorrengail a Basgiath Katonai Főiskolán már az első tanévben meghal. Violet is ezt hitte. De a Csépelés még csak az első lehetetlen próbatétel volt, amelynek során a gyenge akaratúak, az érdemtelenek és a nem szerencsések kihullanak.

Az igazi kiképzés csak most veszi a kezdetét. Violet azon kezd el morfondírozni, hogy hogyan is fogja ezeket az új próbatételeket kiállni, és egyáltalán túlélni. Nem csak az a gond, hogy a kiképzés most hatványozottan nehezebb lesz és nagyon brutális, ráadásul készakarva hanem még azzal is fokozzák a tanítványok fájdalomtűrését, hogy szinte az elviselhetetlenségig emelik a próbák szintjét. Van egy parancsnok helyettes is aki feladatának érzi azt, hogy megmutassa Violettnek, hogy tehetetlen. Ám egy kiutat is mutat ez az álnok parancsnokhelyettes , de az azt jelenti, hogy el kéne árulnia a főhősnőnek azt a férfit akit szeret. (Iron Flame – Vasláng)

(Betekintés a sárkánylovasok iskolájába ajánlója itt található !)

Violet teste gyengébb és törékenyebb társainál de van valamije ami sokallta erősebb mint bárki és ez a vasakarat. Ez mellett az esze is a helyén van. És a vezetés elfeledkezik a legfontosabb tanulságról, amire a Basgiath Violetet megtanította: a sárkánylovasok maguk hozzák a saját szabályaikat.

„Az első évben néhányan elvesztjük az életünket. A másodikban a többiek elvesztik az emberségüket” – Xaden Riorson

De ebben az évben nem elég, hogy mindenáron életben akar maradni. Mert Violet ismeri a Basgiath Katonai Főiskola évszázadokon át őrzött igazi titkát. Semmi, még a sárkánytűz sem elég, hogy a végén megmentse őket.

You may also like...