Tarol az Alien 2024 : Romulus

A Variety magazinban közlik, hogy az Alian : Romulus 3885 mozi összesített bevétele 18 millió dollár volt. A 20th Century körülbelül 40 millió dolláros bevételt remél a film bemutatkozásának időszakában. A filmet persze fellendíti a mozi technológia is : IMAX, Dolby Atmos hangzás. Az Alien franchise sikeresen megdobja a Disney bevételeit főleg, hogy még a két másik sikerfilm (Deadpool 3. , Agymanók 2.) is változatlan érdeklődésnek örvend. (Alien 2024)

A neves magazin arra is kitért a cikkében, hogy az 50 éves Alien sorozat még mindig presztízs értékkel bír a horror és Scifi kedvelők szemében. Arról, hogy mennyire várták a rajongók ezt az új alkotást az előző két rész látogatottsága sokat elárul. A Prometheus 2012-es bemutatójakor 51 millió dollár jött be a bemutató hétvégén globálisan pedig 403 milliót hozott az azt követő Covenant 2017-ben 36 milliót hozott az első hétvégén és globálisan 240 milliót hozott . Tehát a most bemutatott Romulus inkább a Prometheus-hoz közelít.

A Romulus úgy hozott újabb életet az Alien történetbe miközben alacsonyabb áron készült el a film. A marketing költségek előtt 80 millió dollárt raktak bele a filmbe. Ez kisebb összeg mint amennyit a fentebb említett két másik filmre költött a stúdió. Ha a globális érdeklődés is töretlen marad akkor hatalmas eredményt hozhat a film a többi Alienhez képest. Erre minden esély megvan hiszen a kritikusok is pozitívan értékelik és a közönség is jó szível fogadja a franchise eme darabját. A Variety azt is közli, hogy a Cinema Score felmérést végző cég B+-ra változtatta a Romulus értékét ,és ezzel az eredeti James Cameron Aliens óta ez a legmagasabb értékelés. Valamint a hasonló kategóriás filmek közül is kiemelkedik mert nincs a horror filmek közt ekkora értékű alkotás. (Alien 2024)

Alien : Romulus IMDb pontszám : 7.5 / A Mafab értékelése pedig 80%

You may also like...