Dekameron Netflix

Giovanni Boccaccio művét az erotikus világirodalom közé sorolhatjuk. A történet tíz napot ölel fel abból a korszakból amikor dúlt a pestis járvány. A száz elbeszélés három férfi és hét nő története amit azt 1348 as járvány elől egy kastélyban , a menedékhelyükön mesélnek el. Az aznapi történet témáját, mindig az előző este megválasztott király vagy királynő dönti el. És minden nap mindenki elmesél az adott témában egy-egy történetet. Dekameron a reneszánsz kornak megfelelően a túlvilági léttel szemben a világi lét örömeit hangsúlyozza. Boccaccio elsősorban a történetek előadásában jeleskedik, magukat a mesélőket nem jellemzi különösebben. (Dekameron Netflix)

A könyvet itt megrendelhetik 990 Ft áron ! Libri

A Dekameront nemrégiben a Netflix is a műsorára tűzte. A 8 részes sorozatban a következő karakterszínészeket fedezhetjük fel : Tanya Reynolds, Lou Gala, Amar Chadha, Zosia Mamet , Leia Farzad, Tony Hale, Jessica Plummer

A hivatalos Netflix oldalon ez a leírás szerepel : „Miközben pestisjárvány söpör végig Itálián, egy csapat nemes a szolgálóival együtt egy villába menekül, ahol pazar kiruccanásuk hamarosan káoszba csap át.” A hivatalos előzetesből is már kiderül , hogy egy igazán fergeteges komédiában lehet annak része aki megtekinti a minisorozatot. A kritikusok némelyike szerint a Netflix nagy részben követi az eredeti műben leírtakat. A Dekameront egyébként célszerű volt elkészíteni mert a Bridgerton család sikere ezt indokolttá tette. (Dekameron Netflix)

David Goggins könyvéről itt írtunk !

You may also like...