Cixin Liu- A háromtest probléma

Cixin Liu Trilógiája az egyik legjobb scifi történet . Az írónő nagy sikerű könyvéből nem csak film született hanem a Netflix is sorozatot készített belőle. A sorozat iránt akkora érdeklődés volt, hogy a streaming cég hivatalosan is közölte a folytatást. (Háromtest probléma)

Cixin Liu egy olyan művet alkotott amely végig feszíti a kedélyeket, egy cseppentsem pihenhetünk meg a rejtélyek közepette. Az írónő azt nyilatkozta a történetről, hogy ,,Szerintem van élet a földön kívül, csak azért nem találtuk még nyomát, mert nem szántunk rá elég időt, vagy technikailag nem elég fejlett módszerrel kutatunk. Persze egyéb lehetőségek sem kizártak – A Háromtest-problémában felvázoltam a legijesztőbb, legborzalmasabb lehetőséget.”

Cixin Liu könyve itt megrendelhető : E-könyv, Nyomtatott könyv

A történet nagy vonalakban

A tárgyalt történetben adott egy távoli civilizáció amelynek három napja van. E három nap állandó kaotikus környezetet nyújtott a bolygónak ahol ezek a lények tartózkodtak. A kaotikus környezetben nagyon sokszor haltak ki és kezdték újra a fejlődésüket a lények. A folyamatos stressz és kihalás miatt a fejlődésük is nagyon lassú volt. Ám egy nap üzenetet kaptak a földről . Elkészítették az űrhajóikat amivel a civilizációjuk jó része útra kelt a föld felé.

Az utazás közben beszélgetés is folyik a föld és köztük. Mindent megtudnak az emberről, és gyakorlatilag így félelem is ébredt bennük . Az emberiséget behelyezték a rovarok kategóriájába. Ugyan akkor elővigyázatosságból hátráltatni kezdték a fejlődésünket. Látták, hogy a mi bolygónkon nyugodtabb az élet, nincs kaotikus állapot, és így mi sokkal gyorsabban tudunk fejlődni mint ők. Megkezdték az emberiség fejlődésének manipulálását mert a 400 éves utazásuk végén már a földön egy náluk fejlettebb civilizációt találnának.

A könyvből a filmből és a sorozatból is megtudhatjuk, hogy az emberiséget mire ösztönzi ez az idegenek által generált manipuláció. Bár azt is hozzá lehet tenni, hogy a könyv mindig több információt tartalmaz mint a mozgóképek. Tehát aki több részletet akar megismerni a történetből az ne csak nézze hanem olvassa is. (Háromtest probléma)

A jók és rosszak iskolája könyv ismertetője is érdekelheti !

You may also like...