Etelközi vitézek- Nemere István

Az Őseinkről szóló könyv sorozat első kötetében már megismerhettük Ogurt akinek a kalandjai ebben a műben is folytatódnak. Az Ősök már elváltak a Kazároktól, amely birodalom ép a végét járja már a történelem folyamában. A Magyarok a négy folyó közt, Etelközben élnek. Nemere regénye csaknem negyedszázadot ölel magába, s közben a vezérnek választott fiatal harcos bölcs öreggé válik, aki megfontol minden egyes lépést. Ő már a nyolc Magyar törzset vezeti. (Etelközi vitézek)

Igyekeznek békében élni amennyiben arra mód van, de amikor nincs idill akkor a Bolgárokkal, Besenyőkkel ádáz küzdelmekben jeleskedik és áll ki népéért Ogur. Kétszer el is utazik követségi minőségben Bizáncba, megismeri egyes népek mint például a Görögök megosztó taktikáját, és tesz ellene. Aztán mikor szerelmes lesz, és megtalálja azt a nőt akit az ég is neki küldött, a sors hamar el is rabolja tőle . és így egy időre vagy még tovább a boldogság is szünetel a vezér szívében.

A könyv itt megrendelhető !

Aki ismeri Nemere Istvánt tudhatja, hogy igen alapos munkát, kutatást végez ha, akár regényt is ír vagy valami titokról próbálja lelebbenteni a fátylat. Ez a mű is valahogy így készült, és ezért sok értékes információval gazdagodhatnak a kötet olvasói. Kicsit beleláthatunk abba, hogy hogyan is élhettek az őseink akkoriban. És talán arra is fény derülhet, hogy milyen szándékok , okok vezérelték őket. Vajon milyen volt a szerelem a házasság és család , végül a halál. Megtudhatjuk István elképzelését arról miként éltek őseink háborúban és a békében. A hétköznapjaik története is érdekes lehet számunkra. Végül a kötet végén felbukkan egy fontos személyiség, egy bátor nő , aki majd Álmos anyjaként fog örökké emlékezetünkben élni a Magyar történelemből. (Etelközi vitézek)

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...