Tőzsdei anomáliák – Többlethozamot eredményező összefüggések (Könyv)

Nagy Attila könyvei

„Befektetők széles köre próbálja ki a képességeit a részvénypiacokon, kifejezetten azért, hogy a kockázatmentes befektetéseket meghaladó hozamot érjen el. Annak ellenére, hogy a tőzsdei kereskedés egyszerűnek van beállítva, a kereskedők körében végzett átfogó felmérések azt mutatják, hogy a tőzsdén kereskedők 70-85%-a nem képes nyereségesen kereskedni hosszú távon. Azaz a kezdeti, irreális vágyakkal teli időszak után következik a kijózanodás, amikor a kereskedő rájön, hogy a tőzsde mégsem olyan egyszerű, azok a hozamok mégsem olyan nagyok, mint amilyennek első nekifutásra gondolta. Ekkor érkezik el a befektető oda, hogy belátja, a tőzsdei kereskedés egy szakma, és vagy feladja, vagy tudását mélyítve, megpróbálja megérteni a piaci folyamatokat, feltárni azokat az összefüggéseket, melyekkel a jövőbeni hozam növelhető.

Ebben az útvesztőben segíthet az olvasónak ez a könyv, melyben a szerző összegyűjti az elmúlt évtizedek kutatásokkal megalapozott összefüggéseit. A könyvben tárgyalt ismeretek, összefüggések többségére igaz, hogy statisztikailag szignifikáns vizsgálatokon alapulnak, azaz 95%-os biztonsággal kijelenthető, hogy ezek az összefüggések léteznek, és létezésük nem a véletlen műve.

Megrendelés !

A teljes képhez hozzátartozik, hogy mára már 296 olyan összefüggés azonosítható (statisztikailag szignifikánsan), melyek kapcsolatba hozhatók a jövőbeni hozammal. Ebből a 296 összefüggésből 138 a szigorúbb, bonferronni-teszten is átmenne. Ezen összefüggések, tőkepiaci anomáliák közül emeli ki azokat a könyv, melyek a legnagyobb hatásúak, és a részvénypiacokon akár a gyakorlatban is alkalmazhatók.

A tőzsdei kereskedéssel kapcsolatos módszerek, összefüggések tárgyalása során több, mint 200 forrást tanulmányozott át a szerző, melyek az elmúlt évtizedekben megjelent legújabb tőkepiaci kutatások eredményeit tartalmazzák.

Többek között a következő témákat tárgyalja a könyv: value-hatás, value-stratégiák visszatesztelése, momentum-hatás, size-effektus, béta-anomália, volatilitás-effektus, asset growth hatás, cooking the book technikák, long-term reversal effect, net issues anomáliák, PEAD-anomália, short-term reversal effect, 92 kutatás eredménye a technikai elemzés eszközeivel kapcsolatban.

Megrendelés !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...