Az alkimista – Paulo Coelho (Könyv)

Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkeresni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait. A filozofikus mese lelki balzsamként hatott azokra a tízmilliókra, akik már eddig elolvasták Paulo Coelho alapművét. A könyv itt megrendelhető !

A kép forrása : Libri

Nézzük mi is az alkímia ? Egy olyan ősi tudomány amely az aranycsinálást vette célba. Ez valójában nem szó szerint értendő, mert az arany maga a megvilágosodott lélek. Tehát az EGO átalakulásáról van szó. Másképpen kifejezve az Alkímia az az út amelynek során az adeptusból istenember válik. Paulo Coelho ebben a kötetében csodálatosan szépen és alaposan mutatja be ezt az utat. Bár az olvasó a könyvtől még nem válik istenemberré, azonban világossá válik számára az út amelyen járnia kell. Az utat járva egy napon (Lehet, hogy nem ebben az életben!) az adeptus eljut a végső megvilágosodásig. Az ólom szimbolizálja az EGOt , következésképpen az ólomból arany lesz , ha az úton jár.

A könyvet több alkalommal is elolvastam, és szinte azt mondhatom, hogy kötelező olvasmány annak aki többet akar megtudni önmagáról. Vagyis arról az útról amely az isteni felé vezet. Amikor az isten fiából istenember születik. B.A.

Paulo Coelho A fényharcosának kézikönyve műve is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...