James Cameron szerint nehéz sci-fit írni

James Cameron A Terminátor sorozat megalkotója szerint nehéz Sci-fit írni mert magunk is egy Sci-fi világban élünk. A robot történet kicsit előrelátó volt a maga korában ami a mesterséges intelligencia témáját illeti. Nyilatkozta a The Guardiannak az interjúban. Az interjú annak alapján jött létre, hogy Cameron elnyert egy díjat, a Disney legendák-at. Korábban kapott ilyen státuszt Angela Bassett és Harrison Ford is. A neves rendező a múlt héten töltötte be a 70. életévet, ám esze ágában sincs lelassítani a tempón.

Erről összegezve azt nyilatkozta a neves lapnak, az életünk véges és ez az idő adott arra, hogy elvégezzük a dolgainkat. Az alkotó imádja a munkáját. Hozzátette, amíg egészséges és bírja addig ezt fogja folytatni. Azt is megtudhatjuk a cikkből, hogy szerette gyermekkorában nézni a francia kutató Jacques Cousteau dokumentum filmjeit. Cameron már felnőttként 8 évet töltött az Óceán kutatással. A BBC-vel és OceanX-el közösen alkottak egy dokumentumfilmet a TV-be.

Az Avatar 2025-ös bemutatásra kerülő filmről pedig azt mondta nagyjából, hogy nem az lesz amit várnánk, hanem inkább az amit szeretni fogunk. Megtudhattuk azt is , hogy az Aliens: Romulus a Ridley Scott 1979-es Alien és a Cameron 1986-os Aliens közé tehető időben. Az új filmben azonban nem skat segített vallja be Cameron.

A Terminátorról is beszéltek. A rendező az első részét már egy kicsit elavultnak tartja de úgy érzi a Terminátor 2 még megállja a helyét. Itt jegyzi meg, hogy nehéz manapság új Sci-fi témát találni hiszen ebben a világban élünk. De vannak ötletei ami egy új Terminátor részben felhasználhatóak. Gondolkodik a nagy történetkeret újraindításán. A Terminátor filmeket sokan egyféle próféciának vélik amely előrevetíti a mesterséges intelligencia használatából eredő nem kívánt helyzetet. Megjegyzi viccesen a rendező, hogy egy interjúban korábban már mondta: ” 1984-ben figyelmeztettelek titeket, de nem hallgattatok rám!”

A The Guardian teljes cikke Cameronnal itt olvasható!

Dokumentumfilm a GS-től!

James Cameron 70 évfordulójának alkalmából egy dokumentumfilmet készített a GS.

Az Avatar- A víz útja cikkünk is érdekelheti !

You may also like...