Thomas Hardy Egy tiszta nő könyv

Wessex megye , Anglia a viktoriánus korszakban. A keresztény értékek uralkodása jellemzi azt az időszakot. Tess Durbeyfield egy olyan nő aki becsületes, és szorgalmas . Mint minden ember ő is a jobb életért küzd. Számára a családja a legfontosabb. Ám a hölgy számítása nem éppen úgy alakul ahogy azt elképzelte. Még egészen fiatal volt amikor Alec d’Urberville erőszakot követett el rajta. Vajon hogyan birkózik meg ezzel a traumával és gyásszal az ezernyolcszázas években ? Ha sikerül is új életet kezdenie vajon lehet e neki igaz szerelme, megnyugodhat e végre egy szerető és gondoskodó férfi oldalán?

Az „Egy tiszta nő” Thomas Hardy időtlen klasszikusa. Regényében olyan témákkal foglalkozik mint a bűn és bűnhődés, a titkok hatalma. Olyan érzelmekkel találkozhatunk a műben mint a szeretet az elfogadás és a vágy.

A könyv oldalszáma 652. A könyv kiadója : Athenaeum Kiadó Kft.. A szöveget fordította Szabó Lőrinc. A könyv letölthető E-könyvként is epub és mobi formátumban.

Thomas Hardy regényéből filmet is készítettek 1979 es premierrel. A Mafabon 82%-on van az értékeltség 91 szavazó alapján. Az IMDb-n 7.3 pontot kapott eddig, és 19 ezer szavazat átlaga. A film rendezője Roman Polanski.

Főbb szerepek :

  1. Nastassja Kinski – Tess
  2. Peter Firth – Angel Clare
  3. Leight Lawson – Alec d’Urberville
  4. John Collin – John Durbeyfield
  5. Rosemary Martin – Durbeyfield asszony

Oscar Wilde Dorian Gray arcképe könyv és film

You may also like...