Oscar Wilde Dorian Gray arcképe könyv és film

Az ifjú és feltűnően szép Dorian Grayt lefesti barátja, Basil Hallward. Lord Henry Wotton befolyása alá vonja a tapasztalatlan húszéves ifjút, és ráébreszti az élet ízére. Dorian a lelkét is kész lenne odaadni azért, hogy tetteinek terhét a Basil által festett arcképe viselje, ő pedig ifjú maradhasson. Mindjobban beleszeret saját szépségébe, ám a festmény öregedése nyomasztóan hat rá. (Dorian Gray) „Basil Hallward az, aminek én hiszem magam, Lord Henry az, aminek a világ hisz engem, Dorian az, ami én szeretnék lenni – egy másik korban.” – Oscar Wilde

Rendeld meg a könyvet itt :

Az Oscar Wild történetből filmet is készítettek. A Mafabon 82%-on van az értékeltsége ami 214 szavazat alapján jött össze. Hozzá kell tenni , hogy jelenleg mert te is szavazhatsz az oldalon. Az IMDb-n pedig eléggé alacsony 6.2 pontot ért el jelenleg a 2009-es film 69 ezer szavazat alapján. A filmet rendezte Oliver Parker. Oscar Wilde regényét forgatókönyvre írta Toby Finlay.

A filmet véleményezők többsége csak pozitívan értékelte a filmet, viszont csaknem mindenki a könyvel vetette össze . Úgy találták mindannyian, hogy a könyv jobb volt mint a filmadaptáció. Néhány reakció tényekben, szavakban: Volt aki megnézte 30 alkalommal, korhű, látványos, érdekes, nem egy műalkotás, tetszett a film,különleges atmoszférát teremt a film- és még sok ehhez hasonló kifejezéssel illeték a film nézői és a könyv olvasói.

A főbb szerepek :

  1. Ben Barnes – Dorian Gray
  2. Colin Firth – Henry Wotton
  3. Rebecca Hall – Emily Wotton
  4. Ben Chaplin – Basil Hallward
  5. Rachel Hurd-Wood – Sibyl Vane

Thomas Hardy „Egy tiszta nő”

You may also like...