Sally Rooney Normális emberek E-könyv

Egy könyv az első szerelemről. Bölcs fejlődésregény . Az iskolában Connell és Marianne szinte kerülik egymást. Connell szereti a közösségeket, az iskola focicsapatának az igazi sztár tagja. Marianne pedig magányosan éldegél, büszke is, és és zárkózott nem igazán jár bandában. Amikor Connell elmegy a Marianne-ék házában dolgozó édesanyjáért, különös, megmásíthatatlan kapcsolat jön létre a két tinédzser között, amelyet eltökélten titkolnak. (Normális emberek)

A regény itt megrendelhető- Libri ! I E-könyv epub és mobi formátumban, beleolvasási lehetőséggel itt tölthető le-Libri!

Az értségit megszerezve mindkét lány ugyanabba az egyetembe kezd járni. De a további életüket szemlélve sem láthatunk elsodródást a kapcsolatukban. Azonban mindig változik összetettebbé válik és megjelennek az ellentmondások is, a feszültségeik pedig kimondatlanságban maradnak. (Normális emberek)

Sally Rooney szűkszavú, visszafogott prózájában briliáns pszichológiai érzékkel, olykor kegyetlen, máskor gyengédebb jelenetekben mutatja be a vidéki kisvárosból származó, eltérő vagyoni helyzetű két fiatal társadalmi beágyazottságát, családi hátterét és baráti körét.

Costa-díj – A legjobb regény (2018)
Specsavers Nemzeti Könyvdíj, Nagy-Britannia – A legjobb nemzetközi szerző (2018)
MAN Booker-díj – Jelölés (2018)
Women’s Fiction könyvdíj – Jelölés (2019)
Az év legjobb regénye (Times, 2018)
Number 1 Sunday Times Bestseller
„Az év regénye.” Times

A regényből filmsorozatot készítettek. A sorozat értékeltsége a Mafabon 76 %-on van 144 szavazat alapján. Az IMDb-n pedig 8.4 ponton van jelenleg, és 97 ezer szavazat átlaga . Néhány színész a sorozatban: Paul Mescal, Daisy Edgar-Jones, Sarah Greene, Frank Blake, Eliot Salt

Sally Rooney „Intermezzo”

You may also like...