Intermezzo Sally Rooney könyve

Az Intermezzo (Rooney) központi személyiségei a testvérpár,Peter és Ivan Koubek . Mint ahogy az szokott általában lenni testvéreknél egyik a másikától jellemben igen eltérőek. Peter már a 30-on túl van, sikeres ügyvéd Dublinban. Magabiztos, kompetens, lehengerlő. Ám apjuk halála után valami megváltozott benne , és már csak gyógyszerrel tud elaludni. A párkapcsolata is nagyon nehezen alakul. Napjai két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent brahira vesz.

A könyvet itt rendelheti meg- Libri!

Az öccse Ivan pedig 22 éves. A sakkozás annyira megy neki, hogy versenyekre jár. Visszahúzódó, feszengő típus, nagyszájú bátyjának tökéletes ellenpárja. Az öcs hamarosan megismerkedik egy nála idősebb hölggyel, Margarettel. Ivan kapcsolata a gondokkal küszködő nővel gyorsan komolyra fordul.

A két testvér, és ennélfogva az egész család élete egy új szakaszába érkezik. vágyak, kétségek és lehetőségek őrlik fel őket. Rá kell jönniük, mennyit bír el az élet, mennyit bírnak el ők maguk. (Intermezzo Rooney)

Sally Rooney a Baráti beszélgetések, a Normális emberek, és a Hová lettél, szép világ szerzője.
Mindhárom eddigi regénye nemzetközi bestseller. Művei világszerte több mint negyven nyelven olvashatók. Első két könyvéből a BBC tévésorozatot gyártott. 2022-ben Sally Rooney-t a TIME magazin beválogatta a globális kultúra száz legnagyobb hatású formálója közé. Az írországi Mayo megyében született, ahol jelenleg is él.

Gustave Flaubert „Érzelmek iskolája”

You may also like...