A pénz pszichológiája Morgan Housel könyve

Ma egy olyan könyvet ajánlok amely sokat segíthet azokon akik nem értik a pénzt. Morgan Housel könyvének már az alcíme is sokat mondó „Időtlen leckék vagyonról, mohóságról és boldogságról” . A pénz az az eszközünk amely életünk minden részében jelen van, ki sem kerülhetjük, és így nagy befolyással van ránk, olyan is akad akit összezavar. Erről a nélkülözhetetlen eszközről mindenki másként vélekedik. Az, hogy jól bánsz e a pénzeddel nem a tudástól függ, inkább a viselkedés az ami meghatározza. A helyes viselkedést pedig igazi kihívás megtanítani. legyen az bárki. (A pénz pszichológiája)

Általában az emberek azt gondolják, hogy a pénzügy az valamilyen matematikai művelet – gondolok itt a befektetésekre- üzleti ügyekre és más pénzügyi műveletekre, és persze matematikai műveletként is tanítjuk. Mintha valamit is megmondanának a képletek és műveletek abból, hogy mit is csináljunk. De senki sem a táblázatok szerint dönti el a pénzügyi műveleteit, inkább a családi asztalnál vagy ép az üzleti tárgyalásokon. ahol személyes történetük, egyedi világnézetük, egójuk, büszkeségük és fura ösztönzők keverednek egymással.

A pénzügyi sikerhez nem lehet tudományt rendelni. Egyfajta szociális készség, amelynél a viselkedésed a tudásodnál is többet számít. Ezt a készséget nevezi a díjnyertes szerző, Morgan Housel a pénz pszichológiájának. A könyvében megosztott rövid történetekkel rávezeti az olvasót arra, hogy a pénz technikai oldalánál fontosabb az emberi tényező, és időtlen tanításokat olvashatunk vagyonról, mohóságról, boldogságról és az élet egyik legalapvetőbb kellékéről – a pénzről. (A pénz pszichológiája)

A könyv oldalszáma 269. Keménytáblás és van védőborítója is. A szöveget fordították : Lénárt Hanna és Lénárt Szabolcs. A könyv a Libri oldalán négy csillagos 52 véleményezés alapján.

You may also like...