Brad Pitt F1-es filmjéhez különleges Sony kamerát alkalmaznak

A Variety magazinban a tegnapi nap során adtak hírt arról, hogy Brad Pitt egy F1-es filmben szerepel, és a jelenetekhez egy speciális Sony kamerára volt szükség a verseny rögzítéséhez. A film címe is egyszerűen csak F1. A produkció operatőre az Oscar díjas Claudio Miranda. A film rendezője pedig Joseph Kosinski. A kamera külön ezekre a verseny jelenetekre lett fejlesztve amelynek a lényege, hogy nagy sebességű jeleneteket is jó minőségben tudjanak felvenni. A filmben Brad Pitt és Damson Idris is szerepel az autós jelenetekben.

A kamerának olyan kicsinek kell lennie, hogy a színészek és kaszkadőrök is jól kilássanak a jármúból, amelyeket valóban ők vezetnek. Az új produkcióban Brad Pitt, a Forma-1-es Sonny Hayest alakítja , és persze valóban ő vezeti a Formula egyes autót. Miranda a neves lapnak azt közölte , hogy a Maverickben – Tom Cruise kivételévela színészek nem repültek a repülőgépen. A Forma-1-ben a színészek vezették az autókat… Szóval elég kicsi kamerarendszerre volt szükségünk, amely lehetővé teszi, hogy (Pitt) tudjon vezetni, és lásson, miközben elkészítjük a kívánt felvételeket.”

A kamerákat a Mercedes gépekbe rakták, és fejenként négy készülékre volt szükség a több szemszögből való forgatáshoz. A szakember azt mondta, hogy nem kis feladat volt sok időbe telt ezt megoldani. Egyébként a produkciónak meg van arra is az engedélye, hogy forma 1-es futamokos is forgassanak. A versenyek előtt használhatják az üres pályát. Erre azért van szükség mert így a valós közönséggel tudják megoldani a filmezést. A „F1” még mindig forgatás alatt áll, és olyan helyszíneken forgatnak mint Abu Dhabi és Las Vegas.

Miranda megjegyezte , hogy a színészek nagyon jól vezetik a járműveket. A cikk évet nem közölt a film premierjével kapcsolatban csak egy nyári időpontot adtak meg . A Warner Bros „F1” film Junius 27.-re van kiírva. Az IMDb-n 2025-re van kiírva a premier.

F1 szereplői

Főbb szerepeket Brad pitt mellett Javier Barden és Kerry Condon játsszák. Még több szereplő : Tobias Menzies, Kim Bodnia, Simone Ashley, Damson Idris, Sara Niles, Lewis Hamilton,

A kép forrása : YouTube

You may also like...