Marcus Polman- A tökéletes steak – 25 világhíres recepttel

A könyv ajánlója szerint bárki megtud sütni egy marhaszeletet, de vajon a tökéletes steaket hogyan készítjük? Marcus Polman (megrögzött húsimádó) szakíró végiglátogatta New York legjobb steakházainak konyháit és Párizs híres éttermeit, hogy kiderítse. Konzultált profi hentesekkel, bioállat-tenyésztőkkel, szakácsokkal és más gasztronómiai szakértőkkel és könyvében megosztja az ínycsiklandó steak készítésének titkát. (A tökéletes steak)

Mit tanulhat meg a könyvből :

Milyen különbségeket jelent a hús minőségében a szarvasmarha fajtája
19-féle húsrész jellemzőit, minőségét és állagát
Hogyan válassza ki a tökéletes húsrészt a hentesnél
Hogyan állapítsa meg a sütési fokozatot és érjen el gyönyörű rácsos mintázatot a húson
Hogyan lehet fűszerezni, pirítani, serpenyőben sütni és szárazon érlelni a húsokat
Melyik a tökéletes bor a tökéletes steak mellé

Ezen felül pedig találhat a könyvben 25 receptet is. a lenyűgöző Wellington-bélszíntől a tatárbifsztekig vagy Diane-steakig – illetve klasszikus mártások, pl. a béarni vagy bordeaux-i leírását. Továbbá a legfinomabb házi sült krumpli és más köretek receptjeit is. (A tökéletes steak)

Miss Meat interjú az íróval , összesítés: Megkérdezték tőle mi a jó hús titka? Sok minden szerepet játszik a hús finomságában , de szerinte a zsírerek a mérvadóak az íznél. Az interjúban elárulta, hogy otthon nem túl sokszor főz, azt a felesége végzi el. Hetente csak két három alkalommal eszik húst. Úgy véli, hogy az étel érzelem, érzelmekhez kötünk ételeket és így emlékezhetünk dolgokra a múltunkból. Úgy véli az anyja nagy hatással volt rá e tekintetben is. A teljes interjút megtalálhatjátok a Vlees.NL oldalon!

You may also like...