A sötét erdő – A háromtest-trilógia 2.- Cixin Liu

A földön minden egyes lakos tisztában azzal, hogy az idegenek űrhajói már úton vannak a föld felé. Azt is pontosan tudják, hogy 400 év múlva érnek majd ide azzal a szándékkal, hogy leigázzák a bolygót ahol az emberiség tengeti a mindennapjait. Ebben a részben már legyőzték az idegenek minden segítőjét, de köztük vannak még a sophonok. Ezek a szubatomi részecskék közreműködésével a trisolarisiak mindent lehallgatnak. Így gyakorlatilag nagyon vigyázni kell arra, hogy a földi őslakosok védelmi terve nehogy kitudódjon. Az emberi elme marad egyedül hozzáférhetetlen az idegenek számára – erre épül a falképző projekt. (A sötét erdő)

Négy embert választanak ki akik hozzáférhetnek minden létező forráshoz, és a feladatuk az, hogy egyenként előálljanak egy egy védelmi tervvel. Ezt csak ők tudják, senkit nem avathatnak be nehogy az említett szubatomi részecskék lehallgassák.

Vajon mi járhat a falképzők fejében? Nem nem , azt senki sem tudhatja meg mert csak ilyen módon őrizhető meg a föld biztonsága. A négy falképző közül hárman igen befolyásos politikusok és tudósok, de a negyediket előzőleg senki sem ismerte. A kínai Luo Ji csillagász és szociológus számára hamar kiderül, hogy a négy falképző közül ő az egyetlen, akinek a trisolarisiak a halálát kívánják. Az E-könyv változat ! (Van lehetőség ingyen beleolvasni a könyvbe!) (A sötét erdő)

A könyv oldalszáma 653. A borítója Füles,Kartonált. A regényt fordította : Dranka Anita

A háromtest probléma 1. része itt található !

You may also like...