Evelyn Skye- A hercegnő és a sárkány

Elodie Brayford élete kemény, nem olyan amiről egy lány is álmodna. Egy egészen kicsi birodalomban él trónörökösként. Feladata gondoskodni országa, Inophe népének élelméről, lakhelyéről – avagy épp latrináiról. Egy nap azonban teljes fordulatot vesz az élete, mintha csak egy mesébe kerülne. Aurea titokzatos királyságának trónörököse, Henry királyfi feleségül kéri. A házasság megmentené az aprócska birodalom népét az éhezéstől, mert a királyfi dús gazdag. Elodie pedig egészen élete végéig gondtalanságban élhetne. (Hercegnő)

Az e-könyv pedig itt rendelhető meg, és fizetés után azonnal letölthető. A könyvbe bele is lehet olvasni!

De nem minden tündérmese vége jó, annak a gazdagságnak amit a friggyel megszereznének igen nagy ára van. Ez áldozatokat kíván, és mindig a fiatal lányok életét követeli. Elodie hamarosan rádöbben, hogy nem adatott neki boldog élet, ő lenne az áldozat, és ezzel tudná szolgálni a népét. Ő csak egyike lenne azoknak az lányoknak akik előtte voltak . De a történet hősnője nem az a fajta mint a többiek voltak, hanem Inophe szikár és kemény földjének szülötte. Ő soha nem adja fel harc nélkül. Sorstársai vérbe zárt emlékei segítségével szembeszáll az Aureát rettegésben tartó sárkánnyal. De a nagy kérdés az, hogy van e akkora ereje, hogy legyőzze a sárkányt ? (Hercegnő)

A nagy sikerű regényből filmet is készítettek . A filmet a Netflixen láthatják az érdeklődők. A Mafab oldalon 69 %-ot ért el a film 300 szavazat alapján. (Damsel) A IMDb-n pedig 6.1 pontot kapott 97 ezer szavazat alapján. A szereplők : Millie Bobby Brown Magyar hangja Koller Virág, Angela Bassett Magyar hang Radó Denise, Robin Wright Magyar hang Nagy-Kálózy Eszter, Nick Robinson Magyar hangja Biró Kristóf, Brooke Carter Magyar hangja Schmidt Karolina

A könyvről az olvasok jó véleménnyel vannak. Valahogy úgy érzik a könyv többet is ad mint a film. Jobban érthetővé vált a film , ha előbb elolvasták a könyvet, legalábbis az olvasók tapasztalata ez.

You may also like...