Mert szeretlek- Guillaume Musso könyve

A szerelem az egyik olyan érzelem amitől azt érezhetjük, hogy élünk, és érdemes élnünk. Szeretünk erről olvasni és vannak akik szeretnek erről írni. Itt összetalálkozhatnak a szerelem regények kedvelői. És össze kapcsolódhatnak egyetlen eszme alatt . Jól van ez így, mert akkor elmondhatjuk, hogy ahol szeretet van, ott sosincs sötétség. A népszerű Francia író Guillaume Musso könyve ezért olyan elbűvölő, mert képes talán még a legnagyobb sötétségben is lámpást gyújtani, és reményt adni a szíveknek. (Mert szeretlek)

A történetben három ember akinek egyébként soha nem kelet volna találkozniuk, egy járatra váltanak jegyet. És a sors fura tréfával lepi meg őket. Egy kisleány az alig 5 éves Layla eltűnik egy Los-Angeles-i bevásárlóközpontból. A szülei megrendülnek ettől , és külön is válnak, mert nem tudják feldolgozni ezt a szörnyűséget. Ám öt évvel később a kislány amilyen gyorsan tűnt el olyan gyorsan megkerült. És ha ez nem lenne elegendő, pontosan azon a helyen bukkant elő ahol eltűnt. Az igaz, hogy életben van, de nem hajlandó beszélni, mint aki némasági fogadalmat tett volna. Mindenki örül annak, hogy ismét előkerült a leány, de mégis a bizonytalanság , a kérdések özöne gyötri a lelkeket. Vajon hol volt eddig Layla? Kivel ? És miért tért vissza?

„Hiszem, hogy a sebektől erősebbek leszünk. Nem kell hozzá varázslat, csak sok idő. Van, hogy nem gyógyulunk meg teljesen. A fájdalom sosem múlik el nyomtalanul. Ott marad a szívünk mélyén, de visszatérhetünk az életbe, folytathatjuk az utunkat.” (Mert szeretlek)

Infók az íróról ! (Mert szeretlek)

Guillaume Musso már kora gyermekkorában vonzódott a könyvek és színdarabok iránt. Akkor el is döntötte, hogy ő ha felnő író lesz- közlik a Goodreads nevű oldalon. Az egyik Francia országi középiskola elvégzését követően 19 évesen elment az Egyesült Államokba ment. Több hónapot töltött New York-ban több más külföldivel együtt élt. A Fagylalt árusítás hozott számára némi megélhetési pénzt. S majd később regény ötletekkel telve tért haza , Francia országba. Ez a kis kiruccanás a tengeren túlra rányomta a bélyegét a műveire is, hiszen a cselekmények ott zajlanak. Jelenleg egy hazai középiskolában tanít s közben a regényein is dolgozik. Az író nyolc egymást követő évben voltak a legolvasottabbak Francia országban. Közgazdasági alapdiplomával rendelkezik, és CAPES közgazdasági tanári bizonyítvánnyal rendelkezik.

Az író hivatalos oldalán találtam egy interjút ahol a kezdetekről így beszél : ” az olvasás felkeltette az írás iránti vágyat. A kiváltó ok egy novellaverseny volt, amelyet egy második osztályos francia tanár szervezett. Írtam egy természetfelettivel átitatott történetet, amely mind Stephen King, mind 
Le Grand Meaulnes felé nézett . És én nyertem…”
Az interjú itt olvasható !

Megkérdezték tőle, hogy az írás nála egy hajlam, szükségszerűség? A válasza egy idézet volt : „Anaïs Nin mondta egyszer: „Hiszem, hogy azért írunk, hogy olyan világot teremtsünk, amelyben élhetünk. ” Számomra pontosan ez. A teljes válasz az interjúban található. (Mert szeretlek) A „Visszajövök érted” regényét itt mutattuk be!

A Hófehérke legújabb 2025-ös bemutatásra kerülő élőszereplős filmről itt írtunk!

You may also like...