Amit nem tudtál Suzanne Collins, Az éhezők viadala szerzőjéről

Suzanne Collins 2008-ban interjút adott a School Library Journal-nak. Ebben a cikkünkben összefoglaljuk a beszélgetés lényegét. Az első kérdés arra irányult, hogy mi adta az ötletet a regényhez. Collins egy mitológiai történetet vett alapul és ez a Minotaurus és Thészeusz története. Megjegyezte azt is, hogy 8 éves korában olvasta a történetet . Nagyon rajongott a Görög és Római mitológiákért. Tehát a mitológia szerint Athén 7 fiút és 7 lányt küldött időnként a labirintusba áldozatként ahol a Minotaurusz persze elpusztította őket. Ez a Krétai hagyomány csak addig tartott amíg Thészeusz megjelent, ő a Minotaurust elpusztította. A Thészeusz karakterét kapta az Éhezők viadalában a női hős.

Suzanne Collins könyveit itt rendelheted meg !

A következő kérdés az volt, hogy mi inspirálta a könyv megírására. A szerző erre azt válaszolta, hogy böngészett a TV-ben valami érdekes után kutatva és az egyik adón egy csapat fiatal versenget valamiért aztán tovább kapcsolt és egy másik csatornán szintén fiatalok harcoltak. Akkor bevillant neki Katniss története. Azt is elmondta, hogy miért szólították meg ezek a programok a televízión. Az apja Vietnamban harcolt és ő a TV-ben figyelte az eseményeket és ez mély nyomot hagyott benne.

Suzanne Collins elárulta mi volt a legnehezebb az írásban. Az írók amikor egy olyan történetet írnak mint az Éhezők viadala már eleve tudják, hogy néhány karaktert meg kell semmisíteniük a történetben. Ennek megírása igen szörnyű dolog, főleg ha fiatalokról van szó. És a legrosszabb amikor valakit megszeret karaktert, és annak elmúlását kell leírni.

A teljes interjút itt olvashatja : Interjú Suzanne Collinsszal, az éhezők viadala szerzőjével

A kép forrása YouTube!

You may also like...