Gyilkosság az Orient expresszen- Agatha Christie

A Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie egyik legismertebb műve. A történet ahogy azt már a szerzőtől megszokhattuk igen csavaros, és ez teszi olyanná a művet, hogy szinte le sem akarod tenni. És persze ott a mindig nagyon meglepő megfejtés. Mindvégig úgy vélheted, hogy tudod ki a tettes, ám biztos lehetsz abban is, hogy nem tudod. Sajnos azonban van a történetnek egy nagyon is valós része a kor egyik legbrutálisabb esete amely „a Lindbergh bébi elrablása” néven híresült el világszerte.

Az Orient expressz a hóban vesztegel. Egy utazója holtan fekszik a számára kijelölt kabinjában . A rejtély már ott elkezdődik, hogy az ajtó belülről van bezárva. A vonaton 12 utas tartózkodik, a társadalmi hovatartozásuk eltérő, mind a nemzetiségüket mind osztályt tekintve, ám egy közös dolog azért akad bennük és ez az idegeskedés. De van más is ami összeköti őket?

Itt jön a képbe a legendás nyomozó Hercule Poirot. Eleinte csak egyetlen dologban lehet biztos- a gyilkos az utasok közt van. Mielőtt újból akcióba lépne a tettes neki meg kell találnia. (Agatha Christie)

A legfrissebb filmváltozat 2017-ben volt a mozikban és aki Disney+ tag az is láthatja akár többször is a streaming felületen. Olyan neves színészek közreműködésével készült a film mint : Kenneth Branagh, Daisy Ridley, Johnny Depp,Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Penélope Cruz, Willem Dafoe

Az írónő másik művéről a Titokzatos ellenfélről itt írtunk !

You may also like...