Tizenkilenc lépcsőfok magyarul- Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brow könyvéről nemrégiben adtunk hírt itt a The Hungary Post-on és most bemutatjuk a könyv történetét is kicsit bővebben mint ahogy azt tettük az előző cikkünkben. (Tizenkilenc lépcsőfok magyarul)

Tehát a második világháború és a helyszín London 1942 Szeptember. A főhősünk Nellie Morris már már elfeledte azokat az időket amikor tiszta volt az égbolt és nem kellet félni a Német repülők bombázásaitól. A 18 éves lány már nagyon jól tudja, hogy mit kell tenni akkor ha jönnek a repülők és a sziréna felhangzik. Az ő feladata, hogy felkapja a hétéves húgát, és az egész családdal a metróálomsásból kialakított menedékhelyre sietnek. Tizenkilenc lépcsőfokot kell haladni a biztonság eléréséig. Közben persze mindenki azon imádkozik, hogy ne éppen az ő házát bombázzák le az ellenséges csapatok.

Szorongással és gyásszal teli időszakok ezek és persze még a nélkülözés is gyötri. Ám egy napon puszta véletlenségből megismerkedik egy amerikai pilótával , és ezzel együtt a remény csillaga is felragyog az életében. Nelli ráeszmél, hogy a légvédelmi szirénákon és bombatölcséreken kívül van más világ is, ahol a békesség és boldogság várja. Miközben azon ábrándozik, hogy milyen élete lesz Rayjel, egy olyan légitámadás alakul ki amely szörnyű katasztrófát okoz. Vajon Nellie megtalálja e magában az újrakezdéshez való erőt ? (Tizenkilenc lépcsőfok magyarul)

Az előző cikkünkben beszámoltunk arról, hogy mit okozott ez a katasztrófa. És arról is említést tettünk, hogy a híres színésznő Millie Bobby Brow első regényét írta meg. A történet igaz eseményeken alapul !

You may also like...